15.1 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Županija // Čelnici ugostili ravnatelje osnovnih škola
Ž

Ne propustite

Uoči početka nove školske godine u prostorima Županije održan je radni sastanak s ravnateljima osnovnih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Župan Darko Koren zajedno sa zamjenicima Ivanom Palom i Darkom Sobotom tom je prigodom prisutnima poželio što uspješniji početak nove školske godine te zahvalio na odličnoj suradnji u dosadašnjem razdoblju.

Župan se također osvrnuo na radno ljeto u pogledu investicija u školstvu, te istaknuo napore Županije da sustav obrazovanja na ovom području bude na što boljoj razini. Ovaj važan cilj pomalo se ostvaruje, što potvrđuje činjenica da već sedam županijskih škola ima nastavu u jednoj smjeni, unatoč sve manjoj dotaciji decentraliziranih prihoda za školstvo od strane države. Ovaj manjak Županija pokriva iz svojih izvornih prihoda, a radi se o čak 2,7 milijuna kuna, te time održava primjeren rad sustava.

Župan je pozvao sve vozače da posebnu pozornost obrate na nove sudionike u prometu, prvašiće. Njih 1150 od rujna kreće u školske klupe te je potrebno voditi računa o njihovoj sigurnosti. Županija je stoga zajedno s Županijskom upravom za ceste za učenike prvih razreda osigurala sigurnosne krijesnice kako bi ih vozači što bolje zamijetili.

Krijesnice za učenike ravnateljima su podijelili župan Koren i v.d. ravnatelja ŽUC-a Boris Majerus. Uz to, ravnateljima su podijeljeni i primjerci Poduzetničke početnice, a jedan od autora Slavko Kenđelić, ravnatelj OŠ Ferdinandovac, kratko je okupljene upoznao sa sadržajem.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

MLADI & USPJEŠNI

[VIDEO] BRAVO! Troje mladih i talentiranih glazbenika iz naše županije na popisu najboljih ispod 30 godina

Hrvatsko društvo skladatelja (HDS Zamp) objavilo je zanimljiv popis na kojem se našlo 30 uspješnih hrvatskih autora, mlađih od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×