11.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Županija kreira stimulativne mjere za privlačenje liječnika
Ž

Ne propustite

U Podravini i Prigorju trenutno postoji mogućnost za zapošljavanje tridesetak liječnika i stomatologa. Da ih na tržištu rada kronično nedostaje, već je dugo poznato. Stoga u Koprivničko-križevačkoj županiji zajedno s upravama koprivničke bolnice i županijskog Doma zdravlja osmišljavaju dodatne poticajne mjere kojima bi privukli liječnike da dođu raditi u ovaj kraj.

– Sad se pojavila jedna ideja, ozbiljno je razmatramo, da stanovi koje Grad Koprivnica ima u onim šparnim hižama, ukoliko bi liječnici uzimali kredite za te stanove, da idemo u jedno subvencioniranje kamata za te kredite. Naravno da ih vežemo onda uz boravak u Koprivnici – rekao je dožupan Ivan Pal za Radio Dravu.

Još jedna od planiranih poticajnih mjera, mogla bi značiti prevagu kod maturanata u biranju budućeg fakulteta, najavljuje dožupan Pal.

Ivan Pal, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije // Foto: Arhiva– Prvenstveno ovog momenta stimuliramo buduće studente ili sadašnje studente da studiraju medicinu i još neke druge fakultete, kroz određene beneficije kod dobivanja studentskih kredita. Ja predlažem da tim našim Pravilnikom mijenjamo neke stvari kako bi ih još jače stimulirali za završetak tih fakulteta, da naprosto onog časa kad se zaposle ti liječnici kod nas, da im preuzmemo kredit. Kako ne bi morali vraćati kredite bez obzira na uspjeh – izjavio je dožupan.

No Pal se pribojava da te mjere dugoročno ipak neće dati rezultata. Vjeruje da će motiv za dolazak i ostanak liječnika u Koprivnici i našoj županiji biti tek uređen zdravstveni sustav u kojemu će liječnici biti pošteno plaćeni s mogućnostima napredovanja u struci.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

RASPJEVANE SESTRE

[eTV] Koprivničke medicinske sestre prave su pjevačke zvijezde: U naš se zbor može uključiti tko god želi, nema audicije, bitna je samo volja

Nastupom na javnoj televiziji, o čemu smo pisali, medicinske sestre iz koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek ušle su u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×