Podizanje komunikacije

Županija i Križevci traže PR stručnjake četiri mjeseca prije lokalnih izbora

15:30h
0
Branko Hrg i Darko Koren // Foto: Matija Gudlin
Branko Hrg i Darko Koren // Foto: Matija Gudlin

Na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije i grada Križevaca osvanuli su natječaji za radna mjesta u kojima se traže PR stručnjaci koji će unaprijediti komunikaciju županije i grada prema javnosti i medijima.

U županijskom natječaju traži se viši stručni suradnik/ica za komunikacije na neodređeno vrijeme, uz obavezni probni rad u trajanju od tri mjeseca. Uvjeti koje kandidati moju ispuniti da bi dobili posao su: magistar/str.spec. novinarstva, magistar/str.spec. politologije, magistar/str.spec. komunikologije, najmanje jedna godina radnog iskustva u struci, znanje rada na računalu i znanje engleskog jezika.


Par dana nakon županije, sličan natječaj raspisao je grad Križevci u kojem se traži viši stručni suradnik/ica za odnose s javnošću i protokol na neodređeno vrijeme.

Budući zaposlenik grada mora ispuniti sljedeće uvjete, traži se magistar/magistra struke ili stručni specijalist/specijalistica humanističkih ili društvenih znanosti, najmanje 1 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, poznavanje dva strana jezika s područja Europske unije od kojih je jedan engleski jezik te poznavanje rada na računalu.

Melita Ivančić // Foto: Mario Kos
Melita Ivančić // Foto: Mario Kos

Kandidat koji uspije zadovoljiti sve uvjete, prije potpisa ugovora na neodređeno, morat će proći kroz tromjesečni probni rok, a koji će završiti negdje oko lokalnih izbora. Svi detalji ovog natječaja mogu se provjeriti na stranicama križevačke gradske uprave.

Pročelnica službe ureda župana Melita Ivančić objasnila je ovakav tajming objave natječaja.

– Uz poslove pročelnice Službe ureda župana, jedna osoba je unazad godinu dana obavljala i poslove suradnika za komunikacije, a ujedno bila i mentor dvjema polaznicima stručnog osposobljavanja koje su pomagale u obavljanju ovih poslova. Obzirom da smo 15. studenog 2016. godine objavili natječaj za osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa te nije zaprimljena niti jedna zamolba, u prosincu smo zaprimili obavijest Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o završetku mjera poticanja zapošljavanja u 2016. godini, a do sada nije donesen novi plan mjera poticanja zapošljavanja za 2017. godinu tako da do daljnjega nemamo mogućnost zapošljavanja bez zasnivanja radnog odnosa – navodi ona.

– Oporbeni redovi Županijske skupštine kao i svi ostali članovi Županijske skupštine dobro su upoznati sa sve većim zahtjevima Povjerenice za informiranje, GONG-a, DIGURED-a i ostalih javnih institucija o pravovremenoj i proaktivnoj objavi i dostavljanju podatka jedinica lokalne i područne samouprave, ali i mogućnosti korištenja prava na pristup informacijama (koje koriste i članovi Županijske skupštine) – napominje.

Također ističe da poslovi glasnogovornika uopće nisu u opisu radnog mjesta za koje je raspisan natječaj.

– Poslovi glasnogovornika nalaze se u opisu poslova pročelnice Službe ureda župana, a ne u opisu poslova radnog mjesta viši stručni suradnik/ica za komunikacije za koji je natječaj raspisan – kaže Melita Ivančić.

čitam...