19.3 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Potpisivanje ugovora

Županija osigurala 300.000 eura za postavljanje solara na domove, Lončar: Ovo je lijep iznos za mladu obitelj, puno ćemo uštediti
Ž

Spomenimo da se projekt sufinanciranja fotonaponskih elektrana na kućanstvima provodi treću godinu, do sada je korisnicima kroz sufinanciranje fotonaponskih elektrana dodijeljeno ukupno 592 tisuće eura, a potporu je do sada dobilo ukupno 214 korisnika.

Ne propustite

Koprivničko-križevačka županija osigurala je gotovo 300.000 eura za 102 korisnika koja su postavili fotonaponske elektrane na svoje domove.

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica danas su potpisani ugovori s korisnicima sredstava koja su dodijeljena putem Javnog natječaja za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima.

Foto: kckzz

Sredstva su ove godine ostvarila 102 korisnika s područja županije, a ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 297.388 eura pri čemu prosječni iznos subvencije koju daje Županija je 50 posto investicije do najviše 3.000 eura po korisniku.

Župan Darko Koren je istaknuo kako Županija kontinuirano razvija ovaj projekt te je tako i ove godine u odnosu na prošlu povećan broj korisnika i iznos sredstava.

Foto: kckzz

– Ove smo godine osigurali 93 tisuće eura više sredstava za sufinanciranje, a i broj korisnika je veći za njih 24. Korištenje obnovljivih izvora energije jedna od najvažnijih tema u današnjem vremenu, a Županija je kao prva županija u državi prepoznala važnost praćenja trendova te kroz potpore pomaže kućanstvima da lakše riješe pitanje visokih cijena energenata. Svjesni smo problema visokih cijena energenata na tržištu i utjecaju koji imaju na kućne budžete, stoga smatramo da će ovo omogućiti financijske uštede te povećati energetska učinkovitost i očuvanje okoliša – kazao je župan.

Tomislav Lončar iz Herešina jedan je od korisnika te je istaknuo kako će ova potpora korisnicima uvelike olakšati realizaciju projekta fotonaponskih elektrana.

Foto: kckzz

– Hvala Županiji što je nam pomogla da se odlučimo za postavljanje fotonaponskih elektrana na naše objekte. Ovo je značajna potpora koja će nam olakšati u financijskom smislu i smanjiti troškove ukupne investicije, a vjerujem da će i energetske uštede koje ćemo postići biti značajne. Dugo sam razmišljao o nečem ovakvom, raspitivali smo se i o tome kako sve funkcionira te koliko je novca potrebno. Došli smo do zaključka da Koprivničko-križevačka županija pokriva 50 posto investicije, što je lijep iznos za mladu obitelj koja si to može priuštiti. Nedavno smo postavili solarnu elektranu od 5,5 kilovata i zaista svaki dan pratim koliko se proizvodi i potroši – kazao je Lončar.

Prisutnima se obratio i pročelnik Marijan Štimac koji je napomenuo da se do sada kroz instalaciju fotonaponskih elektrana privatnih korisnika ukupne snage 1327 kWh smanjila emisija ugljikovog dioksida za 650 tona.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te predstavnica HGK Županijske komore Koprivnica Renata Lohajner.

Spomenimo da se projekt sufinanciranja fotonaponskih elektrana na kućanstvima provodi treću godinu, do sada je korisnicima kroz sufinanciranje fotonaponskih elektrana dodijeljeno ukupno 592 tisuće eura, a potporu je do sada dobilo ukupno 214 korisnika.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×