14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
pomoć

Županija osnovnim i srednjim škola kojima je osnivač osigurala sve potrebne uvjete za početak nove školske godine
Ž

Prijevoz u osnovnom školstvu će se organizirati u skladu sa svim epidemiološkim preporukama i protokolima, a u slučaju potrebe će se u onim školama koje imaju veći broj učenika i uz postojeće linije povećati frekvencija reda vožnje uvođenjem dodatnih prijevoza.

Ne propustite

U ponedjeljak, 7. rujna počinje nova  pedagoška i školska godina 2020./2021., koja će zbog epidemioloških okolnosti izazvanih epidemijom COVID-19 zasigurno biti jedna od najizazovnijih  i najzahtjevnijih s kojima se do sada susreo obrazovni sustav, a posebice djeca, roditelji, zaposlenici školskih ustanova i njihovi osnivači.

U školske klupe vraćaju se  školarci koji će se morati prilagoditi  sadašnjim epidemiološkim uvjetima i novonastalim okolnostima zbog specifične situacije, a među njima i 969 prvašića na području naše županije koji će u klupe sjesti po prvi puta. Kako bi proces prilagodbe na nove oblike održavanja nastave protekao što bolje te kako bi organizacija bila na najvišoj razini, Koprivničko – križevačka županija je kao osnivač osnovnih i srednjih škola na području županije poduzela brojne aktivnosti s ciljem što bolje pripreme za funkcioniranje školskog sustava u novonastalim uvjetima.

Vodeći računa o sigurnosti naših učenika i zaposlenika u sustavu školstva, ali i Uputama HZJZ-a za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 i Preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja Županija je za sve učenike i zaposlenike osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač osigurala po dvije platnene maske (ukupno 18 tisuća komada) te sredstva za nabavu dezinficijensa i beskontaktnih toplomjera.  Uz to, Županija je nastavila sufinancirati  prijevoz za gotovo 1.450 učenika koji u školu putuju autobusima te za više od 300 srednjoškolaca koji putuju vlakom za što će Županija iz izvornih proračunskih sredstava  izdvojiti 3 milijuna kuna.

Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr

Prijevoz u osnovnom školstvu će se organizirati u skladu sa svim epidemiološkim preporukama i protokolima, a u slučaju potrebe će se u onim školama koje imaju veći broj učenika i uz postojeće linije povećati frekvencija reda vožnje uvođenjem dodatnih prijevoza.

Kako bi svim ključnim dionicima pružila najaktualnije informacije Županija je organizirala i sastanak s ravnateljima osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova Koprivničko-križevačke županije koje je uime Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla dodatno pojasnila i educirala o uputama vezanim za organizaciju početka nastave utemeljene na uputama za suzbijanje širenja zaraze koronavirusa HZJZ-a i MZO-a.

Tom prilikom župan Darko Koren je zahvalio ravnateljima, stručnim službama Županije i županijskom Stožeru civilne zaštite što vode veliku brigu oko organizacije nastave te još jednom ponovio kako na svima leži velika odgovornost.

„Mislim da smo svi svjesni situacije u kojoj smo se našli i siguran sam da svi osjećamo odgovornost prema djeci i zajednici da sve prođe u najboljem redu. Dobro smo se pripremili, vjerujem kako ćete voditi brigu da se poštuju sve epidemiološke mjere i preporuke kako bi se zaštitilo zdravlje učenika i nastavnika, svih djelatnika i njihovih obitelji. Mi ćemo učiniti sve kako bi nastavni proces bio što bolje organiziran u ovako jednom velikom školskom sustavu kakav imamo na području naše županije. Vjerujem da će to biti dovoljno kako bi uz zajedničke napore i veliku odgovornost svih nas osigurali  sigurne uvjete za učenike i nastavnike“, poručio je župan.

Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr

Spomenimo kako od osam srednjih škola koje su pod ingerencijom Županije, njih sedam je izabralo model A, odnosno fizičko pohađanje nastave dok je Obrtnička škola Koprivnica zbog radova na energetskim instalacijama koji su u tijeku  za prvih mjesec dana izabrala model C tj. nastavu na daljinu.  Sve osnovne škole kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija, njih 18, opredijelile su se za model A. Ovisno o epidemiološkim prilikama, modeli će se prema potrebi mijenjati i prilagođavati, na prijedlog škola u suradnji s osnivačem i županijskim Stožerom civilne zaštite.

Za prijevoz 1800 srednjoškolaca Županija osigurala tri milijuna kuna

Unatoč izvanrednim okolnostima Županija nastavlja i sa sufinanciranjem prijevoza za gotovo 1.450 učenika koji u školu putuju autobusima te za više od 300 srednjoškolaca koji putuju vlakom, a ove će godine iz izvornih proračunskih sredstava za tu namjenu izdvojiti tri milijuna kuna. Ugovor o kriterijima i načinu sufinanciranja troškova javnog prijevoza prošlog tjedna su potpisali župan Darko Koren i direktor tvrtke Čazmatrans Promet d.o.o. Damir Pavlović. Župan je istaknuo važnost prijevoza učenika kao jednog od najbitnijih funkcionalnih elemenata unutar sustava obrazovanja. „Ovo je velika pomoć roditeljima i njihovoj djeci da što lakše dođu do škola. Sve što radimo jest na dobrobit naših učenika i njihovih roditelja kako bi im osigurali adekvatne uvjete. Prijevoz će se organizirati u skladu sa svim epidemiološkim preporukama i protokolima, a u slučaju potrebe će se u onim školama koje imaju veći broj učenika i uz postojeće linije povećati frekvencija reda vožnje uvođenjem dodatnih prijevoza“ pojasnio je župan. Učenici koji putuju autobusnim prijevozom, mjesečna karta će iznositi od 50 do 75 kuna, dok će mjesečna karta za vlak koštati svega 30 kuna.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Četiri divna imena danas imaju svoj dan

Danas imendan slave Laura, Nevenka, Emilija, Albert. Laura je ljubazna, ambiciozna, ugodna, razborita i autentična osoba. Nevenka je nepristrana, elegantna, vesela,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×