ULAGANJE U SPORT

Županija podebljala proračun za sport za 25 posto, udrugama i sportašima na raspolaganju više od dva milijuna kuna

Također, ne smijemo zanemariti ni sportske dvorane koje se grade ili su otvorene nedavno na području županije, a koje puno znače sportašima, ali i rekreativcima

15:15h
0
Svečana sjednica Sv. Petar Orehovec
Foto: Ivan Balija

Dobra vijest stiže za sve sportaše i sportske udruge, koje se sufinanciraju putem županijskog proračuna. Naime, kako su se pohvalili županijski čelnici, ove godine za proračun županijske Zajednice sportova izdvojili su 25 posto više sredstava nego lani. Prošle godine su, tako, izdvojili 1,65 milijuna kuna, a sada se ta svota penje na više od dva milijuna kuna.

– Tim iznosom sufinancira se rad 17 članica Zajednice, a u koju uz zajednice športskih udruga gradova spadaju i županijski sportski savezi i sportski klubovi koji nemaju županijski strukovni savez, a sufinanciraju se i sportski programi te manifestacije. Sredstva su namijenjena i za rad Male sportske škole, a valja istaknuti da se krajem prošle godine krenulo i sa sufinanciranjem školovanja i usavršavanja stručnih kadrova u sportu. Ove godine sufinanciranje uz postojeće, uključuje i programe opremanja sportskih objekata i sportaša mlađih dobnih kategorija u amaterskim sportskim udrugama – napominju iz Županije.

Dodaju da sportaši sve to zaslužuju svojim rezultatima i uspjesima koje ostvaruju unatoč problemima s kojima se sport suočava u posljednje dvije godine. Također, ne smijemo zanemariti ni sportske dvorane koje se grade ili su otvorene nedavno na području županije.

– Kako bi se za sportaše, bez obzira bili oni amateri, profesionalci ili tek rekreativci, osigurali adekvatni uvjeti, Županija s općinama privodi kraju i projekt izgradnje pet školskih sportskih dvorana (prije nekoliko mjeseci otvorene su one u Svetom Petru Orehovcu i Svetom Ivanu Žabnu), koje će neosporno dati značajan doprinos ne samo u razvoju školskog sporta, već i mogućnost za dodatni napredak svih ostalih sportskih i društvenih aktivnosti – pohvalili su se.

Zaključili su da će i dalje ostati usmjereni prema stvaranju ravnomjernih uvjeta bavljenja sportom na području cijele Koprivničko-križevačke županije.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!