11.8 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
natjecanje

Županija podržala online Kajkavski etnografski kviz Osnovne škole prof. Franjo Viktor Šignjar Virje
Ž

Zamjenik župana Ratimir Ljubić sudionicima kviza je uputio čestitku na sudjelovanju naglasivši važnost očuvanja hrvatske kulturne baštine.

Ne propustite

U sklopu proslave Dana Općine Virje u utorak, 10.studenog je održan tradicionalni Kajkavski etnografski kviz Osnovne škole prof. Franjo Viktor Šignjar Virje koji je ove godine s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i preporuke Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije održan online putem. Sudionicima se uvodno u ime domaćina obratila ravnateljica Marica Cik Adaković izrazivši zadovoljstvo što će se učenici županijskih osnovnih škola unatoč okolnostima zbog pandemije koronavirusa natjecati u poznavanju kajkavskoga narječja i kulture.

– Ponosni smo što bez obzira na okolnosti možemo nastaviti tradiciju te time njegovati našu zavičajnost, kajkavsku riječ i kulturu. Hvala Županiji koja nas podržava i svima koji ste se odazvali i doprinijeli da naša prekrasna tradicija održavanja ovog značajnog kviza živi i dalje – kazala je ravnateljica Cik Adaković.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić sudionicima kviza je uputio čestitku na sudjelovanju naglasivši važnost očuvanja hrvatske kulturne baštine.

– Drago nam je da se tradicija održavanja ovog kviza nastavila unatoč situaciji u kojoj se nalazimo, no pokazali ste da je ljubav prema kajkavskoj riječi i kulturnoj baštini našeg kraja jača i od ovih izvanrednih okolnosti. Svi koji sudjelujete ste pobjednici već samim time što ste odlučili svoje vrijeme iskoristiti za pripremu i produbljivanje znanja o kulturi Podravine. Čestitam svim učenicima, mentorima i organizatorima, ovo je jedna od najdugovječnijih projekata koji živi punih 27 godina. Puni optimizma gledamo prema idućem susretu u nadi da ćemo se iduće godine svi zajedno družiti i slaviti kajkavsku baštinu – kazao je zamjenik Ljubić.

Kviz su kratkim dramsko-scenskim prikazom „Dobročinstva sv. Martina“ otvorili vrtićarci iz Dječjeg vrtića Zrno Virje nakon čega su svoje znanje, recitale stihova zavičajnih književnika te svoje istraživačke projekte na temu „Naše reke i potoki“ pred Prosudbenim povjerenstvom i ostalim sudionicima pokazali učenici iz Osnovne škole Fran Koncelak Drnje, Osnovne škole Ferdinandovac i Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje.Uz spomenute, Etnografskom kvizu su prisustvovali i ravnateljica Dječjeg vrtića „Zrno“ Maja Šobak, članice Prosudbenog povjerenstva: ravnateljica OŠ Vladimir Nazor u Sv. Iliji Anđelka Rihtarić i dugogodišnja sudionica kviza učiteljica savjetnica Marija Halaček te organizatorice 1. virtualnog Kajkavskog etnografskog kviza Silvana Bebek, Maja Šoš i Đurđica Krčmar Zalar uz tehničku podršku Darka Herbaia i Igora Kemenovića.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

1. ŽNL

FOTO Lipa iznenadila na gostovanju, Rudar i Panonija miroljubivi domaćini, Močile zgrabile puni plijen

Danas su se odigrale četiri utakmice Prve ŽNL. Močile su ugostile Dravu iz Novigrada Podravskog i savladale je 1:0. U...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×