24.6 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Županija pokreće projekte Zlatna vina Alpe-Adria i Alpe-Adria Srce naive
Ž

Ne propustite

U Klagenfurtu je održana sjednica Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran. Uz predstavnike austrijskih regija Koruške, Štajerske i Gradišća, te mađarske Županije Vas, sjednici su prisustvovali i izaslanici hrvatskih članica: Istarske, Karlovačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Varaždinske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije.

Na sjednici su prezentirane mogućnosti apliciranja projekata članica Saveza na transnacionalne programi za razdoblje 2014. – 2020., te se razgovaralo o zajedničkoj pripremi takvih projekata na razini organizacije. Nositelj prezentacije bio je koordinator za EU programe kod Koruške pokrajinske vlade Armin Schabus.

Predstavljene su i aktivnosti kontaktnih točaka (CP) i tematskih koordinacijskih točaka (TCP), a rad Koprivničko-križevačke županije u okviru Saveza i TCP-a za poljoprivredu i etničku baštinu prezentirali su pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijan Štimac i voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek.

Sjednica je bila prilika i za raspravu o zajedničkim projektima te projektima kojima će Savez biti pokrovitelj. Donesene su odluke o prihvaćanju 15 zajedničkih projekata, te 5 pokroviteljstava, od kojih su Koprivničko-križevačkoj županiji odobrena dva projekta i jedno pokroviteljstvo uz financijsku podršku od 6.500 eura.

Županija će tako u suradnji s partnerima provesti projekte Zlatna vina Alpe-Adria 2014. i Alpe Adria Srce naive, dok je pokroviteljstvo Saveza odobreno za manifestaciju Dani travnjaka.

Zlatna vina Alpe-Adria 2014.

Cilj projekta je promocija vina i vinskih regija u članicama saveza Alpe-Jadran zbog razvoja poljoprivrede i turizma, te prezentacija najboljih proizvođača vina u regiji.

U sklopu projekta organizirat će se izložba najbolje ocjenjenih vina (zlatna vina na dosad održanim izložbama) zainteresiranih proizvođača iz cijele regije. Događaj također uključuje večer zlatnih vina s kušanjem najboljih vina i kulturnim programom, prezentaciju vinskih cesta naše Županije i izložbu slika na temu vina i vinogradarstva.

Na manifestaciju će također biti pozvani i ugostitelji te turistički djelatnici, radi povezivanja s proizvođačima i eventualne poslovne suradnje.

Provedbu projekta će zajednički organizirati županijske Udruga vinogradara, vinara i voćara, županijska Turistička zajednica i Županija, uz partnerstvo udruženja vinara te kulturnih i turističkih društava iz Slovenije, Mađarske i Austrije.

Manifestacija će biti održana u Đurđevcu 6. i 7. lipnja 2014. godine.

Alpe-Adria – Srce naive

Cilj projekta je promocija naivnog slikarstva i povezivanje slikara iz regija članica Saveza Alpe-Jadran.

U sklopu projekta će se u kući Krste Hegedušića u Hlebinama od 30. svibnja do 1. lipnja 2014. održati likovna kolonija, kojoj će prisustvovati umjetnici iz zemalja članica Saveza. Umjetnicima i kulturnim djelatnicima iz regije će tom prilikom također biti predstavljene galerije naivne umjetnosti u Hlebinama i okolici.

Radovi nastali na koloniji bit će javnosti predstavljeni na izložbama u gradovima članica Saveza. Predviđena je i aukcija radova s izložbe u humanitarne svrhe.

Provedbu projekta će zajednički organizirati županijska Turistička zajednica, Udruga hlebinskih slikara i kipara, Općina Hlebine, Muzej grada Koprivnice i Županija, uz partnerstvo kulturnih i turističkih društava iz Slovenije, Mađarske i Austrije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Novi trener

Bivši Vatreni i legenda Rijeke preuzeo klupu križevačkog Radnika: Ne želim dovesti igrače koji će iskorištavati klub, već one koji žele raditi

Damir Milinović novi je trener Radnika Križevci, obznanjeno je to jučer na konferenciji za medije. Kako su iz kluba poručili...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×