bordeaux

Županija se predstavila na 21. Vinitech – Sifel sajmu

Svojim sudjelovanjem na Sajmu oduševljeni su i sami izlagači, koji će svoje pozitivne dojmove podijeliti s ostalim članovima županijske Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara.

14:13h
0

U Bordeaux Exhibition Centre  u Francuskoj održan je 21.Vinitech –Sifel, međunarodni sajam posvećen sektoru vinarstva, na kojemu se već nekoliko godina predstavljaju i vinari iz Koprivničko-križevačke županije. Domaće vinare podržali su zamjenik župana Darko Sobota i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Marijan Štimac, a predstavilo se ukupno 850 izlagača iz cijelog svijeta, uz 50 tisuća posjetitelja.

Posebna pozornost Sajma usmjerena je na tehnološki dio obrade vinograda i proizvodnje vina te su izložene oprema i mehanizacija koje unapređuju djelatnost vinarstva, a održane su i brojne prezentacije i konferencije na kojima se moglo upoznati sa znanstvenim dostignućima, dobrom praksom i inovacijama u vinarstvu.

Kontinuirana suradnja s tvrtkom„Promosalons i gospođom Tatjanom Medros, Županiji je i ove godine omogućila korištenje izlagačkog prostora na kojem su se predstavile vinarije Matočec i Kostanjevec, svaka sa dva prestižna vrhunska vina za koja su primile i srebrne medalje Decanter.

Posjetitelji Sajma iskazali su veliki interes za hrvatskim vinima, a vinari Dario Matočec i Goran Kostanjevec predstavili su svoja vina u VIP prostoru sajma u sklopu degustacije vina po regijama, zajedno s vinima iz Portugala, Srbije, Španjolske te regija Cognac i Armagnac iz Francuske. Zamjenik Sobota i vinari sastali su se sa sommelierima, a županijska su vina prezentirana i predstavnicima međunarodnih medija također iskazali izniman interes.

Svojim sudjelovanjem na Sajmu oduševljeni su i sami izlagači, koji će svoje pozitivne dojmove podijeliti s ostalim članovima županijske Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara.

Loading...