4.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Županija u školstvo ulaže oko 15 milijuna kuna, uskoro i dogovor oko nove Obrtničke škole
Ž

Ne propustite

Kapitalne investicije vezane uz školstvo koje Koprivničko-križevačka županija namjerava realizirati tijekom 2014. godine vrijedne su oko 15 milijuna kuna.

Kako je rekao župan Darko Koren, investicije se odnose na gradnju škole i školske sportske dvorane u Legradu, obnovu Učeničkog doma u Križevcima, završnu fazu natječaja koja se odnosi na izgradnje škole u Cirkveni i Sokolovcu, te provedbu projekta energetske učinkovitosti u Srednjoj školi u Koprivnici.

Osim toga, predstavnici Županije u četvrtak će imati važan sastanak u Zagrebu s Josipom Borakom, ravnateljem Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija.

– Nadam se da ćemo nakon toga imati rješenje za projekt izgradnje Obrtničke škole u Koprivnici – rekao je župan Koren.

Sama izgradnja koštala bi između 65 i 70 milijuna kuna, s tim da je Grad Koprivnica za tu namjenu kupio zemljište od 22.000 kvadratnih metara. Ukoliko će se ići na model JPP-a, na 25 godina bi godišnja rata za Obrtničku školu bila oko tri milijuna kuna, s tim da u Županiji očekuju da država plaća 55 posto od tog iznosa, kao što čini i za Gimnaziju „Fran Galović”.

Župan je najavio i sjednicu Županijske skupštine koja će se održati u utorak 8. srpnja 2014. godine u 16 sati.

Izdvojio je i dvije točke dnevnog reda. Prva se odnosi na donošenje odluke o davanju suglasnosti Piškornici za uzimanje bez kamatnog zajma, vrijednog tri milijuna kuna, a druga točka veže se uz informaciju o prodaji poslovnog udjela u trgovačkom društvu Bistra Đurđevac.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakve su vaše teorije?

Što je sad ovo? Čitatelj snimio neuobičajen trag na nebu: Očito avionu ne valja katalizator!

"Čisto" nebo, gušći zračni promet i društvene mreže vrlo brzo postanu zatrpane išaranim plavetnilom. U prvom dijelu rečenice krije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×