Stižem po tebe, nisi sam 3

Županijska Udruga invalida omogućuje besplatan prijevoz i dostavu za starije osobe i osobe s invaliditetom

Korisnici programa ne moraju biti članovi Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije.

10:10h
0
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije u sklopu programa Stižem po tebe, nisi sam 3 od 1. siječnja 2021. do 31. prosinca 2022. godine nudi mogućnost besplatnog prijevoza i dostave za osobe starije od 60 godine, kao i osobe s invaliditetom s područja županije.


Posebice se to odnosi na, objašnjavaju, osobe s općina Drnje, Đelekovec, Gola, Hlebine, Legrad, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Novigrad Podravski, Sokolovac, Virje te Koprivnice. Time im je omogućen odlazak liječniku, na dijagnostičke pretrage, u ljekarnu, trgovinu, poštu, razne institucije, bazen, u crkvu i slično. Također, postoji i mogućnost dostave lijekova iz ljekarne ili, recimo, namirnica iz trgovine.

Prijevoz i dostava dostupni su radnim danom od 7 do 15 sati. Potrebno je javiti se nekoliko dana ranije, također od 7 do 15 sati, na telefone udruge 048/671-158 ili 099/216-2939 ili na udruga-inv-kc-kz-zup@kc.htnet.hr. Napominju kako korisnici programa ne moraju biti članovi županijske Udruge invalida.

– Ove bismo usluge posebice željeli omogućiti osobama kojima su one nedostupne ili teže dostupne – starijim samcima, članovima staračkih kućanstava, starijim osobama nižeg socio-ekonomskog statusa, osobama s invaliditetom i/ili kroničnim bolestima. Kombi vozilo Udruge je prilagođeno za prijevoz osoba u invalidskim kolicima – objašnjavaju iz Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije.

čitam...