11 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
potpisan ugovor

Županijska Zajednica sportova ‘bogatija’ za 300 tisuća eura, Lovković: Bez ovih sredstava ne bi bilo moguće provoditi kvalitetne programe
Ž

Predsjednik Lovković istaknuo je važnost poticanja mladih na bavljenje sportom što će im donijeti brojne korisne vještine da ih usmjeriti prema zdravom načinu života

Ne propustite

Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije s jučerašnjim danom svakako može biti zadovoljna, a razlog tomu je 300 tisuća eura.

Naime, u utorak 31. siječnja župan Darko Koren i predsjednik županijske Zajednice sportova Stanislav Lovković potpisali su ugovor o izvršavanju programa javnih potreba u sportu za 2023. godinu, temeljem kojeg je za sufinanciranje sportskih aktivnosti na području županije za ovu godinu osigurano gotovo 300 tisuća eura, što je 20 tisuća eura više u odnosu na prošlu godinu.

– Svjesni smo kako je sport važan element razvoja zajednice i društva općenito. Kroz županijsku Zajednicu sportova sufinancira se rad ukupno 18 članica, a ove smo godine povećali financiranje za oko 20 tisuća eura. Prošle smo godine završili s kapitalnim projektima izgradnje sportskih dvorana i sa zadovoljstvom možemo reći kako smo značajno povećali dvoranske kapacitete koje već naveliko koriste učenici, sportaši i rekreativci – rekao je Koren prilikom potpisivanja.

Foto: Kc-kžž

Podsjetimo, obnovljena su i vanjska sportska igrališta u Goli, Kalniku i Kloštru Podravskom, a Županija planira i obnove igrališta kod koprivničke Srednje škole te u Đelekovcu i Križevcima.

Predsjednik Lovković istaknuo je važnost poticanja mladih na bavljenje sportom što će im donijeti brojne korisne vještine da ih usmjeriti prema zdravom načinu života.

– Hvala vam na pomoći i što povećavate naš proračun, bez ovih sredstava koja u skladu s pravilnicima ravnomjerno raspoređujemo na sve članice ne bi bilo moguće provoditi kvalitetne programe. Važno nam je da svi budu zadovoljni i da provodimo edukacije te pomažemo u opremanju prostora i sufinanciranju sportskih manifestacija. Sve je više udruga i potrebe rastu, stoga vam hvala i na projektima izgradnje dvorana koje su multifunkcionalne i zadovoljit će interese klubova, udruga i rekreativaca – poručio je predsjednik Lovković.

Foto: Kc-kžž

Spomenimo i kako su potpisivanju ugovora prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici Melita Ivančić i Darko Masnec, tajnik županijske Zajednice sportova Branko Zorko i viša stručna suradnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Barbara Domović.

Foto: Kc-kžž
Foto: Kc-kžž
Foto: Kc-kžž
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×