Županijski centar 112 u Koprivnici prošle godine primio 69.000 poziva

10:08h
0
Župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal u posjetu Županijskom centru 112 // Foto: www.kckzz.hr

I u Koprivnici je obilježen Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, a tim je povodom župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, sa svojim zamjenikom Ivanom Palom i stručnim suradnikom Stjepanom Behinom, obišao Županijski centar 112 u Koprivnici.

Prisutne je pozdravio pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Ivan Kramarić, koji je pohvalio suradnju s Koprivničko-križevačkom županijom te podsjetio kako je broj 112 na našem području uveden 2005. godine. Samo prošle godine na razini Republike Hrvatske na broju 112 bilježi se preko tri milijuna poziva, od čega je Županijski centar u Koprivnici imao 69.000 poziva.

Pročelnik Kramarić iskoristio je priliku da odmah upozna župana Korena s trenutačnim stanjem na terenu, gdje se intenzivira zaštita od poplave na području Drnja, Torčeca, Hlebina i Molvi, dok je Koren čestitao voditelju centra 112 Romanu Sabolu na priznanju kojeg je primio za iskazanu predanost u izvršavanju zadaća i doprinos unapređivanju i razvoju sustava 112.