15.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Tucaković protiv Kešera

Županijski SDP bira novog predsjednika, evo što kandidati kažu o svojim ciljevima, ambicijama i stanju u stranci
Ž

Ne propustite

Predsjednika biraju članovi SDP-a u nedjelju u 15 sati, a uoči izbora oba kandidata otkrila su nam svoje ciljeve i ambicije u slučaju da budu izabrani za novog čelnika županijskog ogranka stranke.

U nedjelju SDP Koprivničko-križevačke županije bira novog predsjednika. Kandidati su Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske, i Mladen Kešer, načelnik općine Kalnik.

Predsjednika biraju članovi SDP-a u nedjelju u 15 sati, a uoči izbora oba kandidata otkrila su nam svoje ciljeve i ambicije u slučaju da budu izabrani za novog čelnika županijskog ogranka stranke.

– Glavni cilj je konsolidacija svih općinskih odbora, treba staviti glave skupa, napraviti pripreme za konvenciju na kojoj će se birati predsjedništvo i Županijski odbor i krenuti dalje s radom – smatra Slavko Tucaković.

Slavko Tucaković // Foto: arhiva

Na izbore ide neopterećen pobjedom, nadu polaže u članstvo stranke koje će odabrati svog novog vođu. Slično pristupa i predstojećim lokalnim izborima na kojima bi mogao biti kandidat za župana.

– To je nešto o čemu će odlučivati naši članovi, a prije svega moja obitelj s kojom se moram dogovoriti, funkcija koju obnašam ipak nosi svoje obveze. O svemu tome mogu govoriti kada dođe vrijeme – kratak je Tucaković.

Svog protukandidata nije želio komentirati jer smatra da to ne bi bilo korektno s obzirom na to da se osobno poznaju i kolege su u stranci.

– On je protukandidat i kolega iz SDP-a, a o njima sve najbolje – zaključio je Tucaković.

Mladen Kešer također je podijelio svoja razmišljanja s nama, a smatra da posjeduje dovoljno kvaliteta da SDP s njim krene u uspješne lokalne izbore.

– Moji prvi potezi bit će zaustavljanje verbalnog rata unutar županijskog SDP-a i pokretanje konsolidacije stranke na lokalnoj razini, ubrzana priprema za predstojeće lokalne izbore jer županiju vidim kao jednu od najboljih županija u gospodarstvu. Mojim zalaganjem i jasnim ciljevima stići ćemo do pozicije najrazvijenije županije u državi. Imamo Podravku koja treba postati motor razvoja poljoprivredne proizvodnje te ostale velike prerađivačke i trgovačke tvrtke koje moraju biti nositelji razvoja društa i naše županije – naglašava Kešer.

Milivoj Androlić i Mladen Kešer na koprivničkoj špici // Foto: Matija Gudlin

Sa svojim protukandidatom nije imao priliku surađivati pa ne može ni komentirati njegove kvalitete, no nabrojao je nekoliko razloga koji bi mu mogli biti otežavajuća okolnost.

Vidim da je ovisan o drugima, npr. Plenković mu osigurava osobnu egzistenciju, prima nakanadu kao predjednik NK Koprivnica što je jednistven slučaj u županiji, sin mu je jedini plaćeni igrač NK Koprivnica, a aferu Vesna Željeznjak neću ni spominjati – rekao je Kešer.

Kešerove optužbe Tucaković je odlučno demantirao.

– Ne znam otkud mu takve informacije, ja sam zaposlenik države i kao bilo koji drugi primam plaću. Izjave da me Plenković uzdržava nemaju smisla. Isto tako, moj sin je plaćen u klubu kao i svaki drugi igrač. Što se tiče afere s Vesnom Želježnjak, u to vrijeme već sam otišao u Zagreb tako da nemam s tim veze – rekao nam je Tucaković.

Za razliku od Tucakovića, Kešer se ne libi jasno najaviti svoju pobjedu.

– U 22 godine bavljenja aktivnom politikom dokazao sam da sam odgovoran čovjek, da imam sposobnosti, obrazovanje i spremnost na preuzimanje odgovornosti unutar županijskog SDP-a ,a i županijske politike. Sa mnom SDP dobiva rad, odgovornost, odlučnost, pozitivnu energija i zajedništvo, tj. pobjedu na predstojećim svibanjskim lokalnim izborima. Moja pobjeda za predsjednika županijskog SDP-a je neupitna, samo je pitanje sa kojom razlikom – uvjeren je Kešer.

Autori: Sanjin Bojić i Admir Sinani
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zlatna od glave do pete, ova žena ruši sve mitove o godinama, nama je baš mrak!

Pa godine ovo, pa godine ono. Što se smije, a što se ne smije nositi. Ma da... Žene budite...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×