priopćenje

Županijski SDP na sinoćnjem Odboru predložio kandidate za listu u 2. izbornoj jedinici, Kešer: Potreban je restart

Sve ove prijedloge Županijski odbor SDP-a KKŽ usvojio je jednoglasno. Stranka je spremna preuzeti odgovornost za Hrvatsku nakon izbora, navodi Kešer.e

10:13h
0
Foto: SDP Koprivničko-križevačke županije

Sinoć je održan Županijski odbor SDP-a Koprivničko-križevačke županije. Članovi istog donijeli su Poslovnik o održavanju sjednica županijskog odbora elektronskim putem u slučaju izvanrednih situacija kao što je bio slučaj s pandemijom oko krize izazvane koronavirusom, a ta izmjena jednoglasno je usvojena.

Na dnevnom redu bila je i točka Predlaganje kandidatkinja i kandidata za Hrvatski sabor za predstojeće parlamentarne izbore koji će se održati 5. srpnja 2020 godine. Nakon rasprave na listu 2. izborne jedinice predložen je predsjednik županijskog SDP-a i član Glavnog odbora SDP-a Mladen Kešer, kojeg je podržalo 20 organizacija SDP-a Koprivničko-križevačke županije i organizacije Bjelovarske i Zagrebačke županije, te tajnicu županijske organizacije Marijanu Lokotar.

Nakon provedene rasprave, članovi Županijskog odbora SDP-a jednoglasno su podržali navedeni prijedlog, a ujedno su podržali i prijedloge općinskih i gradskih organizacija SDP-a koje su predložile za saborsku listu i člana Glavnog odbora SDP-a Ivana Majdaka i Ivana Sabolića te Kristinu Turk, predsjednicu Općinske organizacije SDP Legrad.

Sve ove prijedloge Županijski odbor SDP-a KKŽ usvojio je jednoglasno. Stranka je spremna preuzeti odgovornost za Hrvatsku nakon izbora, navodi Kešer. Netko će biti zastupnik SDP-a iz Koprivničko-križevačke županije, a njegov zadatak će biti da ostvari sljedeće:

1. Brza cesta Križevci-Koprivnica-Mađarska
2. Brza cesta Varaždin-Koprivnica-Đurđevac-Virovitica-Osijek
3. Cesta Kalnik-Ljubeščica
4. Drugi kolosijek željezničke pruge Zagreb-Križevci -Koprivnica-Mađarska
5. Podravka – tvrtka od strateškog interesa za RH
6. Cjelokupna obnova opće bolnice Koprivnica i usmjeravanje bolnice u centar izvrsnosti
7. Izgradnja domova za stare i nemoćne
8. Izgradnja športskih dvorana i centara

Rekao je to predsjednik županijskog SDP-a Mladen Kešer i pozvao sve glasače da izađu na izbore.

– Hrvatska odavno ne ide u dobrom smjeru, te joj je potrebna Restart koalicija na čelu sa SDP-om koja ima jasnu viziju i misiju kako zemlju izvući iz recesije koja joj predstoji. Dragi građanke i građani Koprivniničko-krizevačke županije čestitamo Vam Dan državnosti, vjerujemo u Lijepu našu! – poručio je Kešer.

Foto: SDP Koprivničko-križevačke županije