8.8 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Županijski SDP predlaže nova rješenja u školstvu i zdravstvu
Ž

Ne propustite

Koprivničko-križevačka organizacija SDP-a održala je u četvrtak konferenciju za novinare na kojoj je predstavila nova rješenja u školstvu i zdravstvu koja će predložiti i Županijskoj skupštini.

Predsjednik županijskog SDP-a Milivoj Androlić govorio je o školstvu, te je naglasak stavio na pomoć roditeljima pri kupnji udžbenika.

– Ostale županije u našem okruženju su se itekako angažirale po tom pitanju. Međimurska županija financira nabavu udžbenika, Krapinsko-zagorska i Varaždinska sufinanciraju, a Grad Zagreb financira udžbenike osnovcima i srednjoškolcima. U Koprivničko-križevačkoj županiji samo gradovi kao osnivači sufinanciraju nabavu udžbenika. Mi smo u Županijskoj skupštini na vrijeme išli s prijedlogom sufinanciranja nabave udžbenika, ali očito je da se iskristalizirao politički stav HDZ-a i HSS-a da ovoj županiji to ne treba – rekao je Androlić.

Dodao je kako SDP predlaže da se u što kraćem roku počnu poštivati mjere iz strateškog dokumenta iz 2010. godine, među kojima je i osiguravanje produženog boravka za najmlađe učenike koji još ne mogu biti sami kod kuće nakon završetka nastave. Također je predložio i uvođenje izvannastavnih aktivnosti, te je napomenuo kako se dio programa u velikoj mjeri može financirati i iz Europskog socijalnog fonda.

Mirna Zagrajski Brkić, članica Savjeta za socijalnu politiku Županijske organizacije SDP-a, predlaže pak uvođenje sustava palijativne skrbi na području županije. Napomenula je kako bi Županija trebala donijeti plan, odrediti sredstva, omogućiti mobilni tim, koordinatora te razviti sustav edukacije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepravomoćna presuda

Koprivničanac ostao paraliziran zbog posla, tužio šefa, a on zbog ovrhe prepisao nekretnine na svog sina

Nesretna je sudbina jednog Koprivničanca (podaci poznati redakciji op.a.) koji je teško stradao prije nešto više od deset godina...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×