Županijski sud // Podignuta optužnica protiv podravskih ljubavnika bombaša pa pušteni na slobodu

11:08h
0
Valentina Brunec Crnečki s ljubavnikom je osmislila pakleno suludi plan // Facebook

Optužnica Valentinu Brunec Crnečki (39) i njezina ljubavnika Nikolu Laboša (36) iz Srijema tereti za pokušaj ubojstva Valentinina supruga Hrvoja Brunca (37). Bombaški napad dogodio se 7. prosinca oko 22 sata u Koprivničkom Ivancu.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu pred tamošnjim Županijskim sudom podiglo je optužnicu protiv frizerke iz Koprivničkog Ivanca Valentine Brunec Crnečki (39) i njezina ljubavnika Nikole Laboša (36), poljoprivrednika iz Srijema. Optužnica ih tereti za pokušaj ubojstva Valentinina supruga Hrvoja Brunca (37).

Sumanuti čin dvoje ljubavnika, za koje nitko do tada nije znao, dogodio se u Koprivničkom Ivancu 7. prosinca prošle godine kasno navečer oko 22 sata. Hrvoje se upravo vratio s posla i izišao u dvorište. Valentina je svom ljubavniku poslala SMS poruku da je Hrvoje stigao kući i to je bio znak da Nikola aktivira i na njega baci ručnu bombu. Nikola je do Hrvojeva dolaska čučao u dvorištu susjedne kuće. Snažna eksplozija uznemirila je susjedstvo, ali u tom trenutku nikome na pamet nije palo da bi u svemu sudjelovala i Valentina. Policiji je trebalo 50-ak sati da raspetlja zamršeni mozaik slučaja.

Hrvoje je u bombaškom napadu teško ozlijeđen i odmah je prebačen u koprivničku bolnicu. Ozlijeđena mu je bila potkoljenica, posebno peta. Sreća u nesreći bila je da je Hrvoje na nogama u trenutku eksplozije imao čvrste radničke cipele. Tko zna kakve bi ozljede inače bile.

“U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od dovršetka pokušanog kaznenog djela i ponavljanja kaznenih djela, ali je vijeće Županijskog suda u Varaždinu odbilo prijedlog državnog odvjetnika i ukinulo istražni zatvor protiv oboje okrivljenika. Protiv rješenja o ukidanju istražnog zatvora bit će podnijeta žalba”, istaknuto je na službenim stranicama državnog odvjetništva.

U obitelji Brunec nitko danas ništa nije želio komentirati na tu temu. Razumljivo, proživjeli su i još uvijek proživljavaju teške traume, a valja zaštititi, koliko je to moguće, i dvoje maloljetne djece.

Valentina i Hrvoje Brunec u sretnim danima svoje veze // FacebookIpak, neslužbeno smo doznali, Valentina je po prekjučerašnjem izlasku iz istražnog zatvora otišla kod svoje majke u Drnje i još nije vidjela svoje sinove od 13 i 15 godina. Upitno je kada će se to i dogoditi jer navodno ima zabranu prilaska svom, uskoro najvjerojatnije bivšem, suprugu.

U cijeloj priči možda je najvažnije da se Hrvoje prije desetak dana konačno vratio na posao. Zaposlen je u Vemo tradeu, maloj tvornici za proizvodnju papirnatih vrećica u Drnju, mjestu kraj njegova rodnog Botova, u koji se ponovno vratio živjeti. Glavni je majstor na stroju.

– Praktički nema posljedica, iako su mu ožiljci ostali i na nogi, ali i na duši – kazao je jedan dobar poznavatelj obiteljskih prilika.

Valentini i njezinu ljubavniku za pokušaj ubojstva prijeti višegodišnja zatvorska kazna.