DONESENA JE ODLUKA

Županijski učenici od 1. do 4. razreda te maturanti imat će nastavu uživo, Koprivnica još nije odlučila

Uvjeren sam kako će ravnatelji uspješno organizirati nastavu prema dogovorenim modelima te još jednom pozivam sve dionike obrazovnog sustava i naše sugrađane na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih epidemioloških mjera prevencije kako bi zaštitili zdravlje učenika, nastavnika i obitelji, rekao je župan Koren.

14:16h
0
Srednja škola Koprivnica // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i županijski Stožer civilne zaštite s ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je Županija osnivač donijeli su odluku o izvođenju nastave nakon proljetnih praznika, odnosno za razdoblje od 12. do 16. travnja.

– Nastava po modelu A, odnosno uživo u školi će biti organizirana za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda kao i za učenike srednjih škola koji pohađaju završne razrede (treći, četvrti i peti završni).

Što se tiče pohađanja prakse, učenici srednjih škola koji su obvezni obavljati stručnu praksu mogu je obavljati u školama i kod poslodavaca. Nastava po modelu C, odnosno nastava na daljinu bit će organizirana za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda, kao i za sve ostale učenike srednjih škola koji ne pohađaju završne razrede.

Županija je sukladno aktualnoj situaciji dala jednaku preporuku i školama kojima su osnivači gradovi kako bi se modeli nastave ujednačili te na taj način što efikasnije spriječilo širenje bolesti COVID-19. Župan je naglasio kako će se, ovisno o razvoju epidemiološke situacije, modeli izvođenja nastave mijenjati, a o tome će škole biti pravovremenu obaviještene – stoji u priopženju županijske uprave.

– Uvjeren sam kako će ravnatelji uspješno organizirati nastavu prema dogovorenim modelima te još jednom pozivam sve dionike obrazovnog sustava i naše sugrađane na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih epidemioloških mjera prevencije kako bi zaštitili zdravlje učenika, nastavnika i obitelji – rekao je župan Koren.

Vodstvo grada Koprivnice, saznajemo, još nije donijelo odluku o provođenju nastave, dok smo za Križevce pisali ovdje.