6.3 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DONESENA JE ODLUKA

Županijski učenici od 1. do 4. razreda te maturanti imat će nastavu uživo, Koprivnica još nije odlučila
Ž

Uvjeren sam kako će ravnatelji uspješno organizirati nastavu prema dogovorenim modelima te još jednom pozivam sve dionike obrazovnog sustava i naše sugrađane na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih epidemioloških mjera prevencije kako bi zaštitili zdravlje učenika, nastavnika i obitelji, rekao je župan Koren.

Ne propustite

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i županijski Stožer civilne zaštite s ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je Županija osnivač donijeli su odluku o izvođenju nastave nakon proljetnih praznika, odnosno za razdoblje od 12. do 16. travnja.

– Nastava po modelu A, odnosno uživo u školi će biti organizirana za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda kao i za učenike srednjih škola koji pohađaju završne razrede (treći, četvrti i peti završni).

Što se tiče pohađanja prakse, učenici srednjih škola koji su obvezni obavljati stručnu praksu mogu je obavljati u školama i kod poslodavaca. Nastava po modelu C, odnosno nastava na daljinu bit će organizirana za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda, kao i za sve ostale učenike srednjih škola koji ne pohađaju završne razrede.

Županija je sukladno aktualnoj situaciji dala jednaku preporuku i školama kojima su osnivači gradovi kako bi se modeli nastave ujednačili te na taj način što efikasnije spriječilo širenje bolesti COVID-19. Župan je naglasio kako će se, ovisno o razvoju epidemiološke situacije, modeli izvođenja nastave mijenjati, a o tome će škole biti pravovremenu obaviještene – stoji u priopženju županijske uprave.

– Uvjeren sam kako će ravnatelji uspješno organizirati nastavu prema dogovorenim modelima te još jednom pozivam sve dionike obrazovnog sustava i naše sugrađane na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih epidemioloških mjera prevencije kako bi zaštitili zdravlje učenika, nastavnika i obitelji – rekao je župan Koren.

Vodstvo grada Koprivnice, saznajemo, još nije donijelo odluku o provođenju nastave, dok smo za Križevce pisali ovdje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×