22.9 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zahtjev prema resornim institucijama

Županijski ugostitelji traže potpuno otvaranje, poručuju da ne mogu planirati rad zbog promjena epidemioloških mjera
Ž

Na sastanku je razmatrana problematika vezana uz rad u ugostiteljstvu s naglaskom na probleme uzrokovane zatvaranjem objekata zbog pandemije koronavirusa

Ne propustite

U Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije ugostitelji iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije održali su sastanak s predsjednikom Ceha ugostitelja HOK-a Josom Smolićem i voditeljem Odjela za cehove Matijom Dujićem.

Predsjednik Ceha ugostitelja HOK-a Joso Smolić prezentirao je aktivnosti Ceha u kriznim uvjetima te najavio kako će buduća traženja prema resornim institucijama biti oblikovana ovisno o okolnostima i potrebama struke. Također, pozvao je kolege da iskoriste mogućnost prioritetnog cijepljenja kako bi njihovi lokali bili sigurna mjesta za zaposlenike i za goste.

Na sastanku je razmatrana i problematika vezana uz rad u ugostiteljstvu s naglaskom na probleme uzrokovane zatvaranjem objekata zbog pandemije koronavirusa. Istaknuti su brojni problemi, a posebno nemogućnost planiranja poslovanja s obzirom na stalne promjene epidemioloških mjera te tretiranje ugostiteljskih objekata kao primarnih izvora širenja zaraze, neujednačen način refundiranja troškova, teško ostvarivanje kreditnih sredstava, nedostatak kompetentnog kadra, neujednačeno postupanje pri inspekcijskim nadzorima te je iskazana potreba za smanjenjem PDV-a.

Foto: Obrtnička komora Kckzz

Tako predstavnici ugostiteljstva traže da se smanji PDV na 13 % te da se ukine porez na potrošnju, odnosno da se trošak u ugostiteljstvu prizna 100 %. Apeliraju na potpuno otvaranje ugostiteljskih objekata te nastavak korištenja gospodarskih mjera radi održivosti poslovanja.

Foto: Obrtnička komora Kckzz
Foto: Obrtnička komora Kckzz
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvojili trostruku krunu

Graničar iz Đurđevca imao sezonu iz snova, Radman: Fokus je na domaćim dečkima, a u subotu možemo ostvariti najveći uspjeh u povijesti

Nogometni klub Graničar iz Đurđevca proživljava svoje najuspješnije dane. Seniorska momčad s gotovo pa savršenim omjerom okitila se naslovom prvaka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×