OSIGURANJE

Županijski vatrogasci upućeni na treću smjenu redovne dislokacije

Njihova će smjena trajati do 5. kolovoza.

14:21h
0
Foto: Sanjin Bojić

Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica i Vatrogasne zajednice grada Koprivnice danas su krenuli na treću smjenu redovne dislokacije na Brijunsko otočje. Ondje će se zadržati do 5. kolovoza.

Za potrebe osiguranja Velikog Brijuna iz JVP-a Koprivnica upućena su četvorica vatrogasaca, dvojica iz DVD-a Starigrad osiguravat će otok Vangu, a dvojica Mali Brijun. Na Velikom Brijunu nalazi se vatrogasna auto cisterna DVD-a Starigrad. Vozilo ima spremnik 4000 litara vode i spremnik 200 litara pjenila te je opremljeno  radio stanicom. Za potrebe osiguranja Malog Brijuna na dislokaciji nalazi se interventno vatrogasno vozilo VZG-a Koprivnica opremljeno spremnikom od 450 litara vode i radio stanicom Motorola GM 350.

Osim toga, na treću smjenu dislokacije za potrebe DIP-a Split otišla su dvojica profesionalnih vatrogasaca JVP-a Đurđevac i JVP-a Križevci. Opremljeni su propisanom zaštitnom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara u objektima te opremom za vezu. Njihova će smjena također trajati do 5. kolovoza.