12.1 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Županijski Zavod za javno zdravstvo proslavio punoljetnost
Ž

Ne propustite

Zavod za javno zdravstvo danas je proslavio svoj 18. rođendan. Poseban razlog za slavlje imaju predstavnici 12 udruga vezanih uz zdravstvo jer su danas potpisali ugovor kojim postaju novi stanari zgrade Zavoda.

Zavod za javno zdravstvo osnovan je 1994. godine. Tada je imao 36 djelatnika, a danas ih je 70. Upravo oni su obilježeni kao ključan faktor koji diže kvalitetu rada Zavoda te su ih posebno pozdravili svi koji su izlazili za govornicu. “Jedan smo od rijetkih zavoda ove veličine koji ima tri doktorice znanosti.”, rekla je Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda.

Predstavnici 12 udruga potpisali su ugovore o useljenju / Foto: Zoran StuparNaglasila je važnost preventivne djelatnosti Zavoda, ali isto tako i upoznavanje stanovništva županije oko stanja ekoloških čimbenika: “Moramo dati odgovor na pitanje kakvu vodu pijemo, kakvu hranu jedemo, kakav zrak dišemo, da li i u kolikoj mjeri nesanirana odlagališta otpada imaju utjecaja na naš okoliš i na podzemne vode.” 

Uselile udruge, ništa od Obiteljskog centra

Od danas se u Zgradu zavoda mogu useljavati i 12 udruga vezanih uz zdravstvo. Predstavnici udruga potpisali su ugovore sa Zavodom, a zadovoljstvo je izrazio i župan Darko Koren. Udruge će u zgradi boraviti besplatno, a troškove će financirati Koprivničko-križevačka županija.

Danimir Kolman izrazio je zadovoljstvo financijskim rezultatima / Foto: Zoran StuparKorenu je žao što u istu zgradu nije uselio i Obiteljski centar kako je bilo dogovoreno s nadležnim ministarstvom: “Žao mi je jer je izvrgnut dogovor koji je postignut, da Županija i Zavod urede prostor da bi se onda pod nekom korektnom najamninom taj prostor dao na raspolaganje Obiteljskom centru.” Pozvao je one koji upravljaju ustanovom da u dogledno vrijeme pronađu druga rješenja za korištenje tog prostora.

Predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo, Danimir Kolman, pohvalio je stanje financija u Zavodu: “Od 2004. godine do 2011. godine ukupni prihod javnog zdravstva sa 10 milijuna porastao je na 14,5 milijuna kuna. “

Djelatnici Zavoda pripremili su i rođendansku tortu te prigodni domjenak za sve okupljene, a zapjevao je i zbor Kluba liječenih alkoholičara.

 

Bivša zgrada Zavoda trenutno u obnovi

Unutrašnjost bivše zgrade Zavoda za javno zdravstvo na Florijanskom trgu trenutno se obnavlja. Na prvi kat i potkrovlje zgrade uselit će neke županijske službe i ustanove koje su trenutno raštrkane na nekoliko adresa. Tako se planira useljenje Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, PORA-e i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima. U rekonstrukciju oko 200 kvadrata prostora Županija će uložiti oko 200 tisuća kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Sretan imendan svim Martinima!

Martin je današnji slavljenik. Martin je motivirajuća, zabavljena, realistična, pouzdana, neovisna i zgodna osoba.
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×