Županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti u Virju

08:14h
0
Detalj s natjecanja u Virju

U Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara u Virju održano je županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je „Likovi slavenske mitologije u djelima Ivane Brlić-Mažuranić”.


U najavi natjecanja, istaknuto je kako interes za knjigu pada, pa stoga školski knjižničari Koprivničko-križevačke županije na taj način žele potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje, jer je učenje na takav način najučinkovitije.

– Cilj nam je potaknuti timski rad, ali i individualni napor, poučavati korisnike, posebice djecu i mlade, informacijskim tehnikama, vještinama i znanjima; raditi na unaprjeđenju životnih vještina i sposobnosti djece i mladih; poticati razvoj kreativnosti djece i mladih; poticati djecu i mlade na organizirano i smisleno provođenje slobodnog vremena; poticati stvaralaštvo djece i mladih – napomenuli su organizatori, Hrvatska mreža školskih knjižničara i Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara Koprivničko-križevačke županije.

 U Koprivničko-križevačkoj županiji u ovaj se hvalevrijedan projekt uključilo deset osnovnih škola, odnosno školskih knjižnica i to Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje, Osnovna škola Fran Koncelak Drnje, Osnovna škola Kloštar Podravski, Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica, Osnovna škola „Braća Radić” Koprivnica, Osnovna škola OŠ „Đuro Ester” Koprivnica, Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola „Prof. Blaž Mađer” Novigrad Podravski, Osnovna škola Koprivnički Bregi te Osnovna škola Molve.

Najuspješniji su bili učenici OŠ „A. N. Gostovinski” Koprivnica, drugo mjesto je zauzela ekipa iz OŠ „Đuro Ester” Koprivnica, dok su treći bili učenici OŠ Molve, a na državnu razinu natjecanja plasirale su se prve dvije ekipe.

Za potrebe natjecanja plakat je izradilo devet učenika, a povjerenstvo za izbor plakata odlučilo je da su najbolji plakati Lukrecije Slobođanac, Osnovna škola OŠ „Đuro Ester” Koprivnica te Ane Botak, Osnovna škola „Braća Radić” Koprivnica, PŠ Kunovec. Najbolja ekipa učenica i autorica najboljeg plakata predstavljat će Koprivničko-križevačku županiju na državnom natjecanju koje će su održati u travnju u Međimurskoj županiji.

čitam...