14.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
radni posjet

Županijsku upravu posjetili su predstavnici Općine Čitluk, prezentirani su im uspješno provedeni projekti
Ž

Dočekao ih je župan Darko Koren koji je s predstavnicima Općine Slavenom Markotom i Matom Miletićem održao sastanak

Ne propustite

Ovog tjedna Županijsku su upravu posjetili predstavnici Općine Čitluk.

Dočekao ih je župan Darko Koren koji je s predstavnicima Općine Slavenom Markotom i Matom Miletićem održao sastanak.

– Na sastanku, kojem su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnici Darko Masnec i Melita Ivančić, župan je predstavio iskustva i primjere dobre prakse koje Županijska uprava provodi u projektima na različitim poljima svoje nadležnosti naglasivši važnost provođenja strukturalnih politika i povezivanja s partnerima iz okruženja čime se postiže kohezijski učinak u regionalnoj i međudržavnoj suradnji – ističu iz županije.

Potom su svoj radni posjet nastavili na sastanku u PORA Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije. Ondje je ravnateljica Melita Birčić sa suradnicama predstavila iskustva PORA-e u pripremi i provedbi projekata sufinanciranih EU sredstvima u razdoblju do 2013. godine, odnosno kada je Republika Hrvatska imala status zemlje kandidata za članstvo u EU.

– Prezentirani su i projekti provedeni u okviru Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013., kao i projekti provedeni nakon 2013. godine kada je Republika Hrvatska postala punopravna članica Europske unije – dodaju.

Predstavnici Općine upoznali su se s cjelokupnim radom PORA-e, a prezentiran im i je projekt UZ PORU PO POTPORU u okviru kojeg se pruža stručna pomoć javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi razvojnih projekata na području Koprivničko-križevačke županije te su im također prezentirane sve ostale aktivnosti koje PORA provodi kao regionalni koordinator za područje Koprivničko-križevačke županije.

Nakon radnog sastanka održan je terenski obilazak nekih od najuspješnijih projekata kao primjera dobre prakse i suradnje Koprivničko-križevačke županije, jedinica lokalne samouprave i ostalih institucija s područja županije.

– Prezentirani su rezultati provedbe projekta Amazing Amazon of Europe u kojem je jedan od projektnih partnera bila Koprivničko-križevačka županija, kao i projekt Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad kojeg je prezentirao načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić – ističu.

Dodaju i da je prezentiran i projekt Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji vrijedan više od 60 milijuna kuna, čiji je nositelj Obrtnička škola Koprivnica s projektnim partnerima Koprivničko-križevačkom županijom i Strukovnom školom Đurđevac.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Čestitamo!

[FOTO] BRAVO! Blizanke Dorotea i Gabriela Vencl postale državne prvakinje u boksu

Sjajne vijesti za početak radnog tjedna! Blizanke, Dorotea i Gabriela Vencl postale su državne prvakinje. Finalne borbe za zlatom održale...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×