28.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Bivši gradonačelnik i predsjednik uprave Podravke

Zvonimir Mršić kritizirao Vladu i njene poteze: Niti su jasni niti su konkretni, podcijenili su dubinu krize
Z

Kaže da će biti potrebno mijenjati i Zakon o radu zbog velike promjene poslovnog okruženja.

Ne propustite

Zvonimir Mršić, bivši gradonačelnik Koprivnice i bivši predsjednik Uprave Podravke, gostovao je u Newsroomu na N1 televiziji i komentirao poteze Vlade oko krize uzrokovane koronavirusom.

Mršić smatra da je Vlada podcijenila dubinu krize te da su mjere nedovoljne i nejasne.

– Niti su mjere jasne, niti konkretne, niti financijski izdašne. Vlada tek sad razmišlja što će biti travanjski paket mjera, dok su druge države odavno izašle sa svojim mjerama. Slovenija se, primjerice, prošli tjedan zadužila za milijardu i 100 milijardi eura. Doista, naša Vlada u ovom trenutku jako kasni sa intervencijom u gospodarstvo – rekao je Mršić.

Kritizirao je vladino upravljanje gospodarstvom, a pogotovo privatnim sektorom.

– Mi se moramo odlučiti što želimo. Moramo se odlučiti želimo li braniti deficit ili želimo braniti stanje u privatnom sektoru. Imate veliki dio javnog sektora, administrativnog, koji radi od kuće i mislim da bi trebao snositi posljedice, u smislu da ako privatni sektor smanjuje plaće, da bi to trebao učiniti i javni sektor – smatra Mršić.

Predviđa i probleme s količinom hrane i namirnica ako se situacija ne promijeni.

– Ono što će stvarati veliki problem jest to što se Hrvatska oslanjala na uvoz mesa i svježeg voća i povrća. Bilo bi dobro kad bi Ministarstvo poljoprivrede napravilo hitni otkup od domaćih proizvođača – vjeruje on.

Kaže da će biti potrebno mijenjati i Zakon o radu zbog velike promjene poslovnog okruženja.

– Postoji potrebna da se on nadogradi, pogotovo odredba za rad od kuće. Radnici su puno racionalniji i odgovorniji prema svojim kompanijama i znam da su se spremni solidarizirati i odreći se dijela svojih prava. Ja bih bio više to da se suspendiraju neka prava na određeno vrijeme, ali da se ta prava nakon krize polako vraćaju – smatra Mršić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Statistike

Tko će dobiti najveći regres i najviše dana godišnjeg? Zaposlenici ovih tvrtki očekuju najviše, a jedna skupina gubi nadu

Više od polovine zaposlenih u Hrvatskoj, njih 56%, očekuje isplatu regresa, dok je brojem dana godišnjeg odmora zadovoljan svaki...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×