3.8 C
Koprivnica
Utorak, 19. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
velika proslava

[FOTO] DVD Legrad proslavilo 135 godina djelovanja
[

Sve vezano za večeru odradile su veoma marljive i agilne članice Udruge žena Legrad, koje su svoje vatrogasce za njihovu godišnjicu iznenadile prekrasnom tortom, a istom su se osladili svi u domu.

Ne propustite

Na dan sv. Florijana Dobrovoljno vatrogasno društvo Legrad obilježilo je 135 godina humanosti, požrtvovnosti i rada. Od davne 1884. godine kada je nekolicina mještana, predvođena poštarom Stjepanom Hallerom, osnovala ovo društvo, ono ne samo da je postalo činiteljem sigurnosti mještana Legrada, već kroz povijest i nositeljem društvenog pa čak i kulturnog života mjesta Legrad.

Svečanoj sjednici  pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Općine Legrad,  pored predstavnika tridesetak dobrovoljnih vatrogasnih društava nazočili su glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, zapovjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, predsjednica Općinskog vijeća Općine Legrad Snježana Kuzmić, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, zamjenica načelnika Općine Legrad Kristina Turk, zapovjednica VZ Virovitičko -podravske županije Mateja Fras Venus, izaslanica načelnika PU Koprivničko-križevačke županije Tatjana Židov, predstavnici HGSS-a stanica Koprivnica te predstavnici  proizvođača i distributera vatrogasne opreme, predstavnici udruga i gospodarstvenika.
U sklopu sjednice prikazan je film o radu DVD-a Legrad autora Darka Piškora. Kroz film je prikazana povijest i sadašnjost društva koje  broji 92 člana od kojih su 26 operativni članovi,  24 izvršna člana, 22 djece i mladeži te 20 pričuvnih članova. Društvo je opremljeno s tri navalna vozila i autocisternom, te ostalom vatrogasnom opremom koja im je potrebna za uspješno provođenje vatrogasnih i drugih intervencija.

Svima nazočnima na sjednici su se obratili glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, zapovjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, zapovjednica VZ Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus, zamjenik zapovjednika VZO Legrad Vlado Kovaček, predstavnik firme Vatropromet Zdravko Kobeščak, vlasnik tvrtke KL Protektion Zvonimir Legemec, te predstavnici DVD-a Križevci i Mursko Središće, svi govornici su u svojem obraćanju pohvalili rad DVD-a Legrad, a posebice kontinuiranu izobrazbu vatrogasnih kadrova u stjecanju vatrogasnih zvanja, specijalizacijama i samostalno provođenje obuke te ispomoći u provođenju obuke na višim razinama.

Za svoj rad članovi DVD-a Legrad primili su Vatrogasne spomenice za 10 godina Suzana Mikulić i Serafina Matković, za 20 godina Sandro Kiš, za 30 godina Vladimir Piškor, za 40 godina Zlatko Lacković i za 50 godina rada u vatrogastvu  Mijo Deak i Dragutin Matoš. Brončane vatrogasne medalje primili su Vinko Habek, Saša Deak i Mirjana Piškor, brončane vatrogasne plamenice Viktorija Horvat i Marino Vincek.  Srebrnu vatrogasnu medalju primio je Davor Cvetnić, srebrnu vatrogasnu plamenicu primili su Sandro Kiš, Sven Kiš, Josip Kefelja i Dominik Brunec. Zlatnu vatrogasnu plamenicu primili su Darko Piškor, Goran Piškor i Krešimir Kotrošić. Odlikovanje za posebne zasluge dodijeljeno je  Vladimiru Piškoru. Također, uručena su uvjerenja trojici članova koji su stekli zvanje vatrogasni časnik i to Ivanu Saboliću, Sandru Kišu i Svenu Kišu.

Temeljem odluke Skupštine DVD-a Legrad, a za suradnju i pomoć u radu društva i njegovom napretku za počasnog člana DVD-a Legrad proglašen je  glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković.

Na kraju sjednice uručene su zahvalnice i priznanja pokroviteljima i svima koji su doprinijeli uspješnom djelovanju društva.

Svečanu sjednicu zatvorio je predsjednik DVD-a Legrad Davor Cvetnić.

– Cilj nam je da nastavimo ovaj plemeniti poziv, očuvamo tradiciju i sigurnost svih mještana Legrada i Općine Legrad. Zahvaljujem se svima onima koji su na bilo koji način utkali malen dio sebe u ovo društvo, te time omogućili da ono doživi ovu lijepu obljetnicu – rekao je.

Po završetku vježbe izvršeno je postrojavanje svih učesnika kojom prilikom je zapovjednik VZO Legrad Darko Piškor predao prijavak zapovjedniku VZ Koprivničko-križevačke županije Zvonimiru Habijanu.

Prijatno druženje uz večeru i glazbu nastavljeno je u Legradskom domu.

Sve vezano za večeru odradile su veoma marljive i agilne članice Udruge žena Legrad, koje su svoje vatrogasce za njihovu godišnjicu iznenadile prekrasnom tortom, a istom su se osladili svi u domu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prekrasna!

Ovo je prava zimska elegancija, a kaput i torbica pun su pogodak

Prekrasna dama, u još ljepšoj modnoj kombinaciji! Kao i svake subote, tako je i prošla koprivnička špica vrvjela prekrasnim ljudima...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×