2.4 C
Koprivnica
Subota, 2. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Punom parom

U Legradu se radi na sve strane, renovira se Društveni dom, proširuje vrtić, a u planu je i nova tržnica
U

Također, saznali smo kako se tržnica zbog radova na dječjem vrtiću privremeno preselila na mjesto ispred stare škole

Ne propustite

U Općini Legrad radi se na sve strane!

Naime, na Facebook stranici Općine Legrad osvanula je obavijest kako će se općina privremeno premjestiti u prostor starog Jadranskog iliti prostor stare ljekarne koja se nalazi na adresi Trg svetog Trojstva 52a, Legrad.

Razlog preseljenja leži u renovaciji Društvenog doma, a u sklopu Doma nalazi se i sam prostor Općine.

– Dobili smo certifikat regionalnog razvoja i kreće obnova Društvenog doma točnije kata. Zato smo se morali preseliti. Radovi bi trebali krenuti ovaj mjesec, a završetak radova predviđa se za 1. ožujak iduće godine. Radi se o kompletnoj zamjeni sustava grijanja, proširenje WC-a, postavit će se rampa za osobe s invaliditetom, demolirat će se podovi i stropovi te će se promijeniti kompletne električne instalacije – govori načelnik Sabolić.

Zatim, u planu je nova čajna kuhinja i renovacija svih prostorija. Načelnik napominje kako će se svi važni sastanci održati u Vatrogasnom domu, a stranke ih mogu pronaći na privremenoj lokaciji.

– Znači, cijeli kat bi se potpuno renovirao i onda idućih pedesetak godina nemamo veća ulaganja, a konačno ćemo boraviti u obnovljenim prostorijama – nastavlja načelnik.

Ukupna vrijednost renovacije procjenjuje se na 212 tisuća eura.

Također, treba napomenuti kako se tržnica zbog radova na dječjem vrtiću privremeno preselila na mjesto ispred stare škole.

– Radovi su krenuli prošli mjesec, tamo se već radi na veliko. Uklanja se postojeći dio zgrade i kreće proširenje. Uz proširenje, radi se i dječje igralište koji je drugi projekt, ali je u sklopu vrtića. Dječje igralište trebalo bi završiti do kraja studenog, a sama zgrada vrtića s dozvolama, ja se nadam do kraja lipnja ili najkasnije u rujnu sljedeće godine – ističe načelnik Sabolić.

Saznali smo kako se planira i nova tržnica.

– S obzirom na to da imamo projekt za novu tržnicu i građevinsku dozvolu mi ćemo tržnicu prijaviti na EU fondove, pa ako se u međuvremenu dobiju sredstva za novu tržnicu onda bi gradili novu tržnicu tako da se ona ne bi uopće vraćala na staro mjesto – zaključuje načelnik Ivan Sabolić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ulicama Koprivnice

FOTO Prva prosinačka špica bila je prava uvertira u blagdansko vrijeme, evo tko je sve bio

Iako je vani hladno i sivo, brojni veliki, ali i mali Koprivničanci odlučili su prošetati koprivničkim trgom koji je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti