14.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KULTURNO DOGAĐANJE

Na Sjeveru otvorena izložba Best of Drnje nastala suradnjom učenika i učitelja
N

Povodom Dana učitelja izradili su portrete kolega iz zbornice ili poznatih osoba, koje ih inspiriraju

Ne propustite

Na Sveučilištu Sjever otvorena je izložba radova učenika i učitelja Osnovne škole Fran Koncelak Drnje „Best of Drnje“.

Uspješna suradnja učenika i učitelja započela je 2015. godine kada je učitelj likovne kulture Mario Dimić s učenicima 8. razreda likovno obradio Tango, pjesmu rock grupe Vatra.

Entuzijazam kojim su Erasmus+ tim i koordinatorica Ana Tustonjić Dombaj prezentirali aktivnosti za dolazak partnerskih škola iz Grčke, Estonije i Cipra u prosincu 2018., potaknuo je učitelja Dimića za izložbu dobrodošlice, ali i najveći likovni izazov u radu sa učenicima. Učenici 8. razreda portretima grčkih bogova i filozofa crtački su nadmašili svoje mogućnosti te spoznali da mogu realizirati bilo koji izazov. Kao domaćini županijskog natjecanja iz biologije ista generacija učenika se predstavila izložbom „Biologija kroz likovni mikroskop“ s portretima poznatih hrvatskih i inozemnih znanstvenika.

Izložba je ostvarena zahvaljujući tadašnjoj učiteljici biologije Dunji Valenčak, sadašnjoj ravnateljici škole u Drnju. Upravo s ovom najtalentiranijom generacijom došao je i još veći izazov. Za završnu izložbu u lipnju 2019. obradili su Bohemian Rhapsody, pjesmu rock grupe Queen. Ohrabrenje i poticaj za pripremu izložbe o intrigantnom Mercuryju dao je tadašnji ravnatelj Ivan Pikivača. U suradnji s učiteljicom Vedranom Pintarić Vetmom izložba je postavljena i otvorena u školi.

Nakon uspjeha s učenicima, u likovne izazove su se upustili i učitelji škole. Povodom Dana učitelja izradili su portrete kolega iz zbornice ili poznatih osoba, koje ih inspiriraju. Sljedeći izazov bila je izrada linoreza portreta žena koje su svojim djelovanjem mijenjale svijet.

Prepoznavši uspješan rad učenika škole iz Drnja, izdavačka kuća Profil Klett je zamolila za suradnju koja je ostvarena izradom portreta Miljenka Smoje i glumaca iz serije Naše malo misto. Potrete su izradile četiri učenice 8. razreda, koje su unatoč online nastavi, u svibnju 2020. izložile još jedan rad.

Prema uputama u online komunikaciji nacrtale su svaka po jedan dio lica portreta Mirka Pikivače kao zahvalu ravnatelju na iznimnoj suradnji. Vjera u rad i neograničena umjetnička sloboda rezultirala je izvrsnim radovima i nadahnućem za buduće izazove te ovom izložbom.

Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Foto: OŠ Fran Koncelak Drnje
Foto: OŠ Fran Koncelak Drnje
Foto: OŠ Fran Koncelak Drnje

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Za svakoga ponešto

FOTO/VIDEO Uživancija je u Đurđevcu! Sajam, ribičija, ples i pjesma napunili grad, slavi se Đurđevo

Đurđevac je danas pun ljudi, boja, zvukova, događaja i zabave! Slavi se Đurđevo, a već od jutra ima mnogo toga...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×