14 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Na prozoru

Ova vam rupica može spasiti život, evo o čemu se radi
O

Osim toga, uloga te rupice je i sprječavanje zaleđivanja i zamagljivanja

Ne propustite

Sićušna rupica na dnu prozora aviona spasila je let Southwest Airlinesa od katastrofe.

Let 957 iz Chicaga za Newark bio je prisiljen preusmjeriti u Cleveland nakon što je vanjsko staklo putničkog prozora puklo na 26.000 stopa – samo dva tjedna nakon što je žena umrla nakon što je djelomično isisana kroz prozor na drugom avionu.

Iako je razbijanje prozora neizbježno izazvalo paniku na letu, stručnjaci kažu da dizajn prozora aviona znači da je letjelica mogla sigurno sletjeti i spriječiti katastrofu.

Vjerojatno ste primijetili, dok ste putovali zrakoplovom, da se pri dnu svakog prozora nalazi rupica. Ta rupica postoji zbog sigurnosti, a zadužena je za regulaciju pritiska na prozorsko staklo koji dolazi iz kabine te vanjskog dijela aviona tako što propušta malo zraka. Osim toga, uloga te rupice je i sprječavanje zaleđivanja i zamagljivanja.

Prozori na zrakoplovima napravljeni su od tri sloja, vanjskog, srednjeg i unutarnjeg – od akrila i stakla. Sigurnosna rupica nalazi se na srednjem sloju, prenosi Daily Mail.

Također, kada vanjski sloj pukne, preostala dva su dovoljno čvrsta da izdrže do slijetanja u najbližu zračnu luku.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Praznik rada

FOTO/VIDEO Ni kiša nije pokvarila koncert Prljavaca, najvjerniji fanovi uživaju u hitovima

Prljavci za Praznik rada, s obzirom na vremenske neprilike, odrađuju jako dobar koncert. Oduševili su one najvjernije fanove koje...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×