nova pedagoška godina

Za 782 mališana sutra počinju nove avanture u svijetu vrtića Tratinčica

15:00h
0
Igra djece u Dječjem vrtiću loptica prilikom posjeta budućih fizioterapeuta // Foto: Srednja škola Koprivnica
Dječja igra u objektu Loptica // Foto: ARIVA

Roditelji mogu s njima provesti prve dane u jaslicama i vrtiću da bi mališani lakše prihvati novonastalu situaciju, a roditelji vidjeli  kako se odvija život njegovog djeteta u vrtiću.

Koprivnički dječji vrtić Tratinčica sutra, u četvrtak, započinje novu pedagošku godinu. U 40 odgojnih skupina, osam jasličkih i 32 vrtičke,  smještenih u 11 objekata, boravit će sveukupno 782 upisane djece. U jasličke skupine krenut će  121 dijete, a u vrtićke njih 661.

Upisano je 136 djece jasličke dobi, a njih 15, dobilo je  mjesto u mlađim vrtićkim skupinama.

Iz vrtića napominju da maksimalno poštuju državni pedagoški standard te da su brojem upisane djece prekapacitirani svega 3,5 posto.

– Velik dio naših skupina je u normativu, dok su starije vrtićke skupine, djeca rođena 2010. godine, ispod normativa.  Dio te djece će od ove jeseni postati prvašići, te je ostalo slobodnih mjesta. Manji broj djece definitivno daje mogućnost odgajateljima  kvalitetu rada s djecom u skupini – istaknula je Slavica Mihalec-Kanižaj, ravnateljica vrtića Tratinčica.

Dodala je kako je važno spomenuti da u vrtić upisuju i djecu s teškoćama u razvoju, koja polaze vrtić u svim objektima. Vrtić polaze i djeca romske nacionalnosti.

– Kvaliteti rada ustanove pridonosi i to što nastojimo u organizaciju rada uključiti što više osoba koje su na stručnom osposobljavanju i tako odrađuju svoj pripravnički staž. Trenutno tu mjeru koristi 11 osoba i to šest odgajatelja, jedan stručni suradnik – psiholog, tri kuhara,  upravni pravnik i stručna prvostupnica ekonomije – kaže ravnateljica.

Za djecu je organiziran i period prilagodbe, kada su mogli doći na upoznavanje i privikavanje na vrtić i tete.

Roditelji i sada mogu s njima provesti prve dane u jaslicama i vrtiću da bi mališani lakše prihvati novonastalu situaciju, a roditelji vidjeli  kako se odvija život njegovog djeteta u vrtiću.

čitam...
Loading...