15.3 C
Koprivnica
Petak, 10. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U Poreču predstavili “Ljetnu školu gitare”
U

Ne propustite

U sklopu međunarodnog gitarističkog natjecanja „Porečki Tirando“ koje je proteklog vikenda održano u Poreču , članovi Udruge gitarista klasične gitare Allegro Koprivnica prezentirali su projekt Ljetne škole gitare Koprivnica 2012.

Prezentacija je održana u Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Poreču a pratili su je ravnateljica POU Poreč Sanja Radetić Fatorić, viša stručna savjetnica za umjetničko obrazovanje Ministarstva prosvjete i sporta, Katarina Grgec, umjetnički direktor natjecanja, prof. Ante Radnić, dvadesetak profesora iz svih krajeva Hrvatske i Slovenije te dvjestotinjak učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola sa svojim roditeljima.

Izvrsni rezultati

Ana Tukša / Foto: AllegroKao natjecatelji, ispred svojih glazbenih škola, nastupilo je šestero članova Allegra koji su postigli izvrsne rezultate. Učenica 3. razreda osnovne glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru u klasi profesora Darka Žalca, Ana Tukša osvojila je prvu nagradu i prvo mjesto u 2. Kategoriji, učenik 2. razreda Srednje Glazbene škole u Križevcima u klasi profesorice Tamare Perc, Luka Lovreković također je osvojio prvu nagradu i prvo mjesto u 5. kategoriji. Učenik 3. Razreda osnovne glazbene škola Fortunat Pintarić u Koprivnici u klasi profesora Antonia Rumenovića, Eric Vidović osvojio je prvu nagradu i drugo mjesto u trećoj kategoriji, učenik 4. razreda Srednje Glazbene škole u Križevcima u klasi profesorice Tamare Perc, Matija Kučić, osvojio je drugu nagradu i treće mjesto u 5. Kategoriji, dok su učenici 5.-og odnosno 6.-og razreda osnovne glazbene škole Fortunat Pintarić u Koprivnici u klasi profesora Antonia Rumenovića , Jan Samaržija i Vedran Kučić, osvojili druge nagrade u četvrtoj kategoriji.

Ljetna škola gitare krajem kolovoza

Ove godine Ljetna škola gitare Koprivnica održat će se u dva termina krajem mjeseca kolovoza. Ovakav koncept ljetne škole gitare ne postoji u Hrvatskoj pa ni šire te vodstvo Udruge Allegro vjeruje da može isti razviti u brand koji će biti prepoznatljiv u budućim godinama što će svakako pridonijeti popularizaciji sviranja gitare kod mladih u Koprivnici, pozicioniranju Koprivnice kao bitnog obrazovnog središta za sviranje klasične gitare, promociji Glazbene škole u Koprivnici. Ljetna škola gitare financirala se jednim dijelom školarinom koju plaćaju sami polaznici škole dok je drugi dio bio pokriven sredstvima Grada Koprivnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

čak 123 uzorka

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji dobre kapljice na Izložbi vina podravskog kraja, gradonačelnikovim vinom proglašen je rajnski rizling Dalibora Jagića

Sudeći po uzorcima pristiglim za 15. po redu Izložbu vina podravskog kraja, koja je u tijeku u Domu kulture...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×