U Poreču predstavili “Ljetnu školu gitare”

19:29h
0
Foto: Allegro

U sklopu međunarodnog gitarističkog natjecanja „Porečki Tirando“ koje je proteklog vikenda održano u Poreču , članovi Udruge gitarista klasične gitare Allegro Koprivnica prezentirali su projekt Ljetne škole gitare Koprivnica 2012.

Prezentacija je održana u Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Poreču a pratili su je ravnateljica POU Poreč Sanja Radetić Fatorić, viša stručna savjetnica za umjetničko obrazovanje Ministarstva prosvjete i sporta, Katarina Grgec, umjetnički direktor natjecanja, prof. Ante Radnić, dvadesetak profesora iz svih krajeva Hrvatske i Slovenije te dvjestotinjak učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola sa svojim roditeljima.

Izvrsni rezultati

Ana Tukša / Foto: AllegroKao natjecatelji, ispred svojih glazbenih škola, nastupilo je šestero članova Allegra koji su postigli izvrsne rezultate. Učenica 3. razreda osnovne glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru u klasi profesora Darka Žalca, Ana Tukša osvojila je prvu nagradu i prvo mjesto u 2. Kategoriji, učenik 2. razreda Srednje Glazbene škole u Križevcima u klasi profesorice Tamare Perc, Luka Lovreković također je osvojio prvu nagradu i prvo mjesto u 5. kategoriji. Učenik 3. Razreda osnovne glazbene škola Fortunat Pintarić u Koprivnici u klasi profesora Antonia Rumenovića, Eric Vidović osvojio je prvu nagradu i drugo mjesto u trećoj kategoriji, učenik 4. razreda Srednje Glazbene škole u Križevcima u klasi profesorice Tamare Perc, Matija Kučić, osvojio je drugu nagradu i treće mjesto u 5. Kategoriji, dok su učenici 5.-og odnosno 6.-og razreda osnovne glazbene škole Fortunat Pintarić u Koprivnici u klasi profesora Antonia Rumenovića , Jan Samaržija i Vedran Kučić, osvojili druge nagrade u četvrtoj kategoriji.

Ljetna škola gitare krajem kolovoza

Ove godine Ljetna škola gitare Koprivnica održat će se u dva termina krajem mjeseca kolovoza. Ovakav koncept ljetne škole gitare ne postoji u Hrvatskoj pa ni šire te vodstvo Udruge Allegro vjeruje da može isti razviti u brand koji će biti prepoznatljiv u budućim godinama što će svakako pridonijeti popularizaciji sviranja gitare kod mladih u Koprivnici, pozicioniranju Koprivnice kao bitnog obrazovnog središta za sviranje klasične gitare, promociji Glazbene škole u Koprivnici. Ljetna škola gitare financirala se jednim dijelom školarinom koju plaćaju sami polaznici škole dok je drugi dio bio pokriven sredstvima Grada Koprivnice.