18.5 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zelena knjižnica

U srijedu u Knjižnici i čitaonici Fran Galović projekcija filma Krađa Afrike
U

Ne propustite

Film tematizira porezni sustav u Zambiji koji iskorištavaju multinacionalne tvrtke koje tamo posluju.

U srijedu će se u 18.00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica prikazati dokumentarni film Krađa Afrike u sklopu programa Zelena knjižnica, a u suradnji sa Zelenom akcijom, organizatorima Trećeg E?! – okolišnog film festivala koji su ustupili pravo na prikazivanje.

Filmovi na E?! okolišnom film festivalu osvještavaju naše ponašanje koje šteti okolišu i ljudima oko nas, povezuje ih sa širim problemima u sustavu koje potiče takvo ponašanje (ekonomski i politički sustavi, odnosi moći, itd.) te potiču na aktiviranje, organiziranje i mobiliziranje na otpor takvom načinu života, kao i borbu za bolji svijet. Prikazuju se filmovi koji informiraju, ali i inspiriraju, upravo kako bi se publika potaknula na razmišljanje, povezivanje, promjenu, akciju.

Film se prikazuje na engleskom jeziku te nema prijevoda.

Film tematizira porezni sustav u Zambiji koji iskorištavaju multinacionalne tvrtke koje tamo posluju. U fokusu je i selo Rüschlikon smješteno u Švicarskoj koje prima više poreznih prihoda nego što može iskoristiti. I to zahvaljujući jednom stanovniku, Ivanu Glasenbergu, predsjedniku uprave tvrtke Glencore, čiji prihodi iz rudnika bakra u Zambiji ne doprinose razvoju Zambije već njemu. Zambija je treća po redu zemlja koja ima najveće rezerve bakra, ali 60% njenog stanovništva živi s manje od 1 dolara dnevno te je 80% nezaposleno. Film ustvari govori o globalnoj trgovini gdje novac i prirodni resursi idu samo u jednom smjeru.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

JE LI TO MOGUĆE Pogledajte što su “pametnjakovići” napravili pametnoj klupi kod Gimnazije

Neki su pametnjakovići, zapravo delinkventi ili možda pojedinac napravili pravu štetu na jednoj od pametnih klupa postavljenih u gradu....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×