15.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

93-godišnji Zvonimir Tomac oduševio u Domu za starije i nemoćne
9

Ne propustite

Susret s 93-godišnjim Zvonimirom Tomcem, rođenim Koprivničancem, u utorak u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici zasigurno će se još dugo pamtiti i prepričavati. Razlog tome nije samo visoka dob gosta, nego i činjenica da je u istom danu doputovao iz Rijeke, postavio izložbu svojih slika, održao likovno-književni domjenak zadržavši pažnju publike više od dva sata, potom skinuo izložbu i vratio se u Rijeku – sve u istom danu!

Zvonimir Tomac rođen je u Koprivnici 1919. godine, a danas živi u Rijeci. U Koprivnici se školovao od 1925. do 1937. Kao student bio je aktivan u Knjižnici Kluba akademičara, koja je svojim kulturnim djelovanjem, zabavama, predavanjima i filmskim predstavama kreirala društveno-kulturni život tadašnje Koprivnice. Diplomirao je na Šumarskom fakultetu u Zagrebu 1941. godine. Radni vijek proveo je kao inženjer šumarstva u Podravini, Banovini, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju i Istri. Umirovljen je 1977. Hobiji su mu slikarstvo i pisanje.

Budući da je gospodin Tomac prvi puta gostovao u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici u srpnju 2011. s predstavljanjem svojeg literarnog stvaralaštva (od 2003. do 2011. objavio je u vlastitoj nakladi čak osam knjiga stihova, eseja i pričica!), ove godine je svoj likovno-književni domjenak pred 70-ak gostiju  naslovio „Susret sa starim znancem“.

Gospodin Tomac je govorio o svojem višedesetljetnom amaterskom bavljenju slikanjem i pisanjem te o ispunjenosti koju kao stvaratelj osjeća. Izložio je 16 slika – pejzaža, mrtvih priroda i portreta (tri je donirao koprivničkoj Knjižnici). Poseban doživljaj priredio je publici i prilikom čitanja svoje poezije.

Susret je završio dogovorom o uspostavljanju tradicije u druženju s gospodinom Tomcem te ponovnim susretom iduće godine. Jedna od tema svakako će biti njegova specifična haiku poezija.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Loše prošao

Usamljeni 80-godišnjak javio se mladoj ženi na oglas za vezu, “izmuzli” su iz njega skoro 9000 eura

Jedan usamljeni 80-godišnjak postao je žrtvom prijevare nakon što se javio na oglas iza kojeg je stajao trojac s...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×