13.5 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
skupština

Županijsko Društvo Crvenog križa usvojilo rebalans proračuna za proteklu i donijelo Financijski plan za narednu godinu
Ž

Ne propustite

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije održalo je redovnu Skupštinu na kojoj su usvojeni rebalans proračuna za 2016. godinu te doneseni Financijski plan i Plan rada za 2017. godinu.

Predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković zahvalila je svim volonterima na provođenju ovogodišnjih aktivnosti i uputila čestitke u prigodi nadolazećih blagdana.

Iznoseći Program rada za 2017. godinu, ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Adela Sočev istaknula je kako će županijsko društvo biti tehnička potpora gradskim društvima Koprivnica, Križevci i Đurđevac u provođenju projekta FEAD, kroz koji su osigurani paketi s hranom i higijenom za više tisuća korisnika zajamčene minimalne naknade na području cijele županije.

Nastavit će se rad s mladima u školama, edukacijama iz prve pomoći i realističnog prikaza ozljeda, a nabavit će se i kompleti lutki za vježbanje pružanja prve pomoći. S obzirom da je Koprivničko-križevačka županija već nekoliko godina za redom prva u dobrovoljnom davalaštvu krvi, veliki dio aktivnosti bit će posvećen upravo dobrovoljnim darivateljima i to kroz obilježavanje 14. lipnja Svjetskog dana darivatelja krvi, 25. listopada Međunarodnog dana darivatelja krvi, a podupirat će se i rad Kluba 100 koji okuplja više od 70 darivatelja krvi sa 100 i više davanja.

Nastavit će se s treningom i edukacijom članova Županijskog interventnog tima, a dio članova pred završetkom je edukacije za trenere pa će biti na raspolaganju svim društvima za osposobljavanje timova za sudjelovanje u izvanrednim situacijama. Sljedeće godine, do 15. veljače, Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije održat će izbornu skupštinu. Za narednu godinu donesen je Financijski plan u iznosu od 250.000 kuna, a sredstva za rad, temeljem Zakona o Hrvatskom Crvenom križu, osiguravaju se iz Proračuna Koprivničko-križevačke županije.

Na sjednici Skupštine bila je Željka Koluder Vlahinja, pročelnica upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije koja je pohvalila rad DCK Koprivničko-križevačke županije.

– Podržavam vaš rad i moram reći da smo mi u Županiji izuzetno zadovoljni s dosadašnjim radom Županijskog društva Crvenog križa i tu smo da budemo potpora, vama i vašim aktivnostima i svemu onome što Županijsko društvo radi, ali prije svega sa svim gradskim društvima. Poznato je da Županijsko društvo uvijek radi u suradnji s nekim ili sa svim gradskim društvima Crvenog križa. Naglašavam da smo mi zadovoljni uistinu svim aktivnostima, da ste vi svi zajedno prepoznati kao jako vrijedni i marljivi, prije svega volonteri naravno koji nesebično dijelite svoje vrijeme kako bi pomagali drugima. Hvala vam na svemu i Županija je ovdje da vam uistinu pruži podršku maksimalno koliko je to moguće. Tako smo činili i tako ćemo činiti u budućnosti – rekla je pročelnica Željka Koluder Vlahinja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dan općine

FOTO/VIDEO Rasinja slavi svoj dan, gosti došli u svojim najljepšim modnim izdanjima

Općina Rasinja slavi svoj 31. rođendan, a upravo povodom toga brojni su se uzvanici okupili na svečanoj sjednici u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×