14 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Predsjednik PPDIV-a Šimo Orešković traži jedinstvo svojih sindikalnih podružnica u Podravki
P

Ne propustite

Kako bi vratio jedinstvo svog sindikata u najvećoj hrvatskoj prehrambenoj kompaniji, predsjednik PPDIV-a Šimo Orešković u petak je bio u Podravki na sastanku sa svojim sindikalnim povjerenicima.

– Moram reći da smo dobili poziva od naših članova koji na neki način u ovoj situaciji, kad se radi o Podravci, radnicima Podravke, članovima sindikata PPDIV-a žele da sindikat PPDIV-a djeluje jedinstveno – rekao je Orešković uoči sastanka za Radio Dravu.

U posljednje je vrijeme očit raskorak između podružnice Podravke Matice, čija je glavna povjerenica Ksenija Horvat i PPDIV-ove Koordinacije koju čine podružnice Belupa, Danice, Kalnika, Lipika i Umaga a u javnosti ju predstavlja Belupov sindikalist Željko Dragec.  Orešković želi dogovor o svim pitanjima važnima za radnike Podravke što je iznimno važno u procesima koji su pokrenuti u toj kompaniji.

– Smatram da ne smije doći do sindikalnog dualizma, niti u Podravci niti nigdje. Da mi imamo  svi zajednički interes, a to je  zaštita interesa radnika i da tu ne smije biti parcijalnih niti ikakvih pojedinačnih interesa a pogotovo ne nekakvih dnevno političkih potreba nekog pojedinca – zaključio je Orešković.

Predsjednik PPDIV-a Šimo Orešković za svog zamjenika neće Teteca ali na tom mjestu vidi nekoga iz Podravke

Darko Tetec PPDIV-ov povjerenik u Podravkinoj Danici, iako s malom razlikom poražen u izborima za predsjednika PPDIV-a na nacionalnoj razini, neće biti zamjenik predsjednika toga sindikata. Rekao je to za naš radio predsjednik Šimo Orešković pojasnivši:

– Moj prijedlog neće biti kolega Tetec. Ja sam kolegi Tetecu kazao da on će trebati razlučiti interese politike i interese sindikata i ako bude išao u te aktivnosti da onda to nikako ne može vezati sa svojom djelatnošću u sindikatu, dakle sa sindikalnim povjerenikom – za Radio Dravu rekao je Šimo Orešković.

Na pitanje hoće li to ipak biti netko iz Podravke, Orešković je odgovorio – Da! Tko? U ovom trenutku vam to ne mogu reći. Mislim da će tijekom idućeg tjedna to sve skupa odlučiti o tome.

Glavni odbor PPDIV-a konačnu će odluku donositi 27. ovog mjeseca a do tad možemo samo nagađati da će Orešković za svoju zamjenicu predložiti Kseniju Horvat koja je podupirala njegovu kandidaturu.

tekst: Radio Drava

Sindikat www.ppdiv.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Praznik rada

FOTO/VIDEO Ni kiša nije pokvarila koncert Prljavaca, najvjerniji fanovi uživaju u hitovima

Prljavci za Praznik rada, s obzirom na vremenske neprilike, odrađuju jako dobar koncert. Oduševili su one najvjernije fanove koje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×