15.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Slaven Belupo nadigrao Split i ostao bez pobjede
S

Ne propustite

 

Slaven Belupo i Split podijelili su bodove u “jednosmjernoj” utakmici u kojoj je domaćin bio znatno bolji suparnik, ali nije iskoristio brojne prilike. 

Gosti su istrčali bez Bellea, Ercega, Marčića, Zebe i Pehara, a po prvi put je za seniorsku momčad zaigrao mladi Tokić. Slaven u srijedu igra odgođenu utakmice polufinala Kupa s Hajdukom, ali protiv Splita je krenuo otvoreno, bez kalkulacija.

U momčad se vratio mladi Čanađija, a Farmaceuti su odigrali svoju najbolju partiju ovog proljeća. Igralo se po teškom, blatnjavom terenu na kojem nije bilo lako kontrolirati loptu.

Nekoliko dobrih prilika stvorili su domaćini u prvom dijelu. U 14. minuti udarac Raka iskosa s lijeve strane obranio je Vuković, koji se istaknuo i u 18. minuti kad je iz daljine dobro tukao Čanađija. Najbliže pogotku slavenaši su bili u 31. minuti, kad je Maras iz slobodnog udarca pogodio gredu od koje se lopta odbila u teren, a s crte ju je izbio Križanac.

Splićani su se prvi put ozbiljnije približili Slavenovim vratima u 35. minuti i dvaput opasno zaprijetili. Prvo je Vojnović uposlio Glavinu čiji udarac brani Rodić, a potom nakon ubačaja iz kornera nakon gužve pred golom Vidić s tri metra šalje loptu iznad grede.

Još veću dominaciju imala je koprivnička momčad u nastavku utakmice. U 51. minuti Rak je ubacio iz slobodnog udarca, a Marasov pokušaj glavom Vuković je izbacio u korner. Zicer je u 75. minuti imao Vugrinec nakon dubinske lopte Novinića, ali je Vuković obranio njegov pokušaj u situaciji jedan na jedan. Do kraja se domaćin pritiskao, ali je na kraju Split uz dosta sreće izvukao bod.

– Mogu reći da smo dosta sretno osvojili bod, jer je Slaven tokom 90 minuta bio bolja i kvalitetnija momčad – rekao je trener Splita Zoran Vulić.

– Moji igrači pokazali su izniman karakter, dominirali i stvarali šanse, ali nažalost nisu imali sreće da postignu pogodak i ostvare pobjedu. No, za nas je ova utakmica u svakom slučaju ohrabrenje uoči polufinala Kupa s Hajdukom – izjavio je Slavenov trener Roman Sović.

MAXTV PRVA LIGA, 26. KOLO

SLAVEN BELUPO – SPLIT 0:0

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja oko 600. Sudac: Krečak (Šibenik).

SLAVEN BELUPO (4-3-2-1): Rodić – Barić, Kokalović, Bubnjić, Maras – Purić, Jugović (od 69. Vugrinec), Čanađija – Rak (od 90. Jelavić), Glavica (od 76. Delić) – Novinić. TRENER: Roman Sović.

SPLIT (4-4-2): Vuković – Radeljić, Križanac, Vidić, Hrgović – Radotić, Tokić (od 70. Vitaić), Paracki, Glavina (od 46. Kvesić) – Rebić (od 85. Barišić), Vojnović. TRENER: Zoran Vulić.

STRIJELCI: -.

ŽUTI KARTONI: Glavica (31), Kvesić (65), Hrgović (68).

CRVENI KARTON: Vojnović (87 – nesportsko ponašanje).

IGRAČ UTAKMICE: Dario Čanađija (Slaven Belupo).

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×