15.1 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Građani Koprivnice osuđeni na suživot s vranama
G

Ne propustite

U gradskoj su upravi svjesni problema i uznemiravanja koje građanima Koprivnice uzrokuju vrane.  O buci i neredu čiji su uzročnik vrane, poglavito oko autobusnog kolodvora, te u strogom centru grada na Florijanskom trgu i u gradskom parku, raspravljalo se u nekoliko navrata i na sjednicama gradskog vijeća.

Kako riješiti problem koji građani imaju s vranama, rekla nam je pročelnica za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Maja Ištvan Krapinec.

– Vrane nisu naši neprijatelji ali mi ljudi smo smanjili prirodna staništa vranama i to je razlog zašto vrane dolaze u grad. Eto, moramo se naviknuti na suživot i s tim pticama. Naravno, trudimo se da otklonimo nepravilnosti, da se počisti, da ne smetaju, ali još jedanput ponavljam – moramo se naviknuti na suživot – rekla je za Radio Dravu gradska pročelnica.

Problemi s vranama javljaju se gotovo uvijek u isto vrijeme. Kad vrane legu jaja i othranjuju svoje mlade zakonom je zabranjeno bilo što poduzimati, a čim je to moguće koprivnički vatrogasci skidaju sa stabala njihova gnijezda. No ta mjera, kao i rastjerivanje ptica imitacijom zvuka njihova prirodna neprijatelja donosi samo privremene rezultate, jer vrane se nakon nekog vremena ponovo vraćaju gnijezditi na stabla koja su im ostala dostupna.

tekst: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

DAN OPĆINE Brojni uzvanici u Rasinji, načelnik Kolman: Iza nas je najizazovnija godina, ravnomjerno razvijamo cijelu općinu

Mještani Općine Rasinja danas slave Dan općine, a u tom povodu u 11 sati održana je i koncelebrirana sveta...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×