15.2 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Održani 17. Dani travnjaka
O

Ne propustite

Usprkos kiši i lošem vremenu, 17. Dani travnjaka održani sajmištu u Koprivnici, uspješno su privedeni kraju. Predstavilo 130 izlagača, a domaće proizvode, poput sireva, kobasica i vina, posjetitelji su mogli i degustirati.

Nakon otvorenja dodijeljene su nagrade najboljim proizvođačima kravljeg i kozjeg mlijeka. Nagrađeni proizvođači mlijeka koji imaju više od 50 krava su Dražen Čorc iz Cirkvene, Ivan Jaki iz Prikraja Križevačkog i Zlatko Panić iz Miklinovca. U konkurenciji proizvođača mlijeka koji imaju do 10 krava nagrade su dobili Stjepan Radotović iz Treme, Stjepan Žubrinović iz Svetog Petra Čvrsteca i Katica Tkalec iz Ferdinandovca. Nagrađeni proizvođači kozjeg mlijeka su Petar Vodopija iz Ladinca, Stjepan Šatrak iz Cirkvene i Davor Korošec iz Đelekovca.

Foto Mirela Ištvanović/Croatia cup privukao je mnoge znatiželjnikeNo, najposjećeniji događaji svakako su bili tradicionalno natjecanje u ručnoj košnji, te Bambino kup na kojem su nastupili članovi klubova mladih uzgajivača iz Koprivnice, Križevaca, Svetog Ivana Žabna i Đurđevca.

Prije samog natjecanja u košnji tradicijski prikaz košnje izvela je Zavičajna udruga Vrbno iz Koprivnice, a na samom natjecanju, u konkurenciji 21 kosca, najbolji su bili Dragan Grobenski, Petar Ritoša, Josip Sambol i Zdravko Krnjak. Svi natjecatelji dobili su poklone sponzora i Koprivničko-križevačke županije.
Župan Darko Koren tada je podijelio priznanja učenicima i mentorima za sudjelovanje na Županijskoj smotri učeničkih zadruga koja se održala u sklopu ovogodišnjih Dana travnjaka, a uvjerenja su podijeljena i polaznicima tečaja Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica za program Povrćar. U sklopu sajma nagrađene su i najbolje fotografije osnovnih škola. Nagrade su dobile škole iz Novigrada Podravskog, Gornje Rijeke, Kalnika i Sokolovca.

Foto Mirela Ištvanović/Mnogi su mališani željeli jahati na poniju

Srednja gospodarska škola iz Križevaca pokazala je kako se cijepe voćke, a posjetitelji su imali prilike vidjeti i prezentaciju konjogojske udruge Bilogorski rendžeri te prisustvovati konjičkom turniru u preponskom jahanju Croatia cup. U glazbenom su pak dijelu nastupili Udruga cimbalista Hrvatske te kulturno-umjetnička društva s područja županije.

{webplayer video=http://www.youtube.com/watch?v=LV2oJhjkAKs type=youtube}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×