16.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Održani 17. Dani travnjaka
O

Ne propustite

Usprkos kiši i lošem vremenu, 17. Dani travnjaka održani sajmištu u Koprivnici, uspješno su privedeni kraju. Predstavilo 130 izlagača, a domaće proizvode, poput sireva, kobasica i vina, posjetitelji su mogli i degustirati.

Nakon otvorenja dodijeljene su nagrade najboljim proizvođačima kravljeg i kozjeg mlijeka. Nagrađeni proizvođači mlijeka koji imaju više od 50 krava su Dražen Čorc iz Cirkvene, Ivan Jaki iz Prikraja Križevačkog i Zlatko Panić iz Miklinovca. U konkurenciji proizvođača mlijeka koji imaju do 10 krava nagrade su dobili Stjepan Radotović iz Treme, Stjepan Žubrinović iz Svetog Petra Čvrsteca i Katica Tkalec iz Ferdinandovca. Nagrađeni proizvođači kozjeg mlijeka su Petar Vodopija iz Ladinca, Stjepan Šatrak iz Cirkvene i Davor Korošec iz Đelekovca.

Foto Mirela Ištvanović/Croatia cup privukao je mnoge znatiželjnikeNo, najposjećeniji događaji svakako su bili tradicionalno natjecanje u ručnoj košnji, te Bambino kup na kojem su nastupili članovi klubova mladih uzgajivača iz Koprivnice, Križevaca, Svetog Ivana Žabna i Đurđevca.

Prije samog natjecanja u košnji tradicijski prikaz košnje izvela je Zavičajna udruga Vrbno iz Koprivnice, a na samom natjecanju, u konkurenciji 21 kosca, najbolji su bili Dragan Grobenski, Petar Ritoša, Josip Sambol i Zdravko Krnjak. Svi natjecatelji dobili su poklone sponzora i Koprivničko-križevačke županije.
Župan Darko Koren tada je podijelio priznanja učenicima i mentorima za sudjelovanje na Županijskoj smotri učeničkih zadruga koja se održala u sklopu ovogodišnjih Dana travnjaka, a uvjerenja su podijeljena i polaznicima tečaja Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica za program Povrćar. U sklopu sajma nagrađene su i najbolje fotografije osnovnih škola. Nagrade su dobile škole iz Novigrada Podravskog, Gornje Rijeke, Kalnika i Sokolovca.

Foto Mirela Ištvanović/Mnogi su mališani željeli jahati na poniju

Srednja gospodarska škola iz Križevaca pokazala je kako se cijepe voćke, a posjetitelji su imali prilike vidjeti i prezentaciju konjogojske udruge Bilogorski rendžeri te prisustvovati konjičkom turniru u preponskom jahanju Croatia cup. U glazbenom su pak dijelu nastupili Udruga cimbalista Hrvatske te kulturno-umjetnička društva s područja županije.

{webplayer video=http://www.youtube.com/watch?v=LV2oJhjkAKs type=youtube}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×