15.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
novosti iz fizike i astronomije

Ažurirani svemir – predstavljanje nove knjige poznatog koprivničkog astrofizičara
A

Ne propustite

Koprivnički astrofizičar sa zagrebačkom adresom te dugogodišnji član i prijatelj Astronomskog društva Koprivnica Dario Hrupec u četvrtak će u Knjižnici i čitaonici Fran Galović predstaviti svoju novu knjigu pod naslovom Ažurirani svemir – novosti iz fizike i astronomije.

Autor knjige prisutnima će otkriti što je novo u znanostima o svemiru te koje su nove spoznaje o crnim rupama, širenju svemira, antimateriji, kamenju koje pada s neba i slično, a bit će riječi i o pitanjima poput jesmo li sami u svemiru.

– U poplavi najrazličitijih, sve učestalije i sasvim malignih manifestacija pseudoznanosti, kojima je izloženo naše društvo, u plimi sveopće retradicionalizacije i društva i sve oštrijih nasrtaja na sekularnost države, istinski je užitak pročitati svaki dobar popularnoznanstveni tekst. Kao svjetionici, šibani burom i neprestano udarani zapjenjenim valovima, takvi su nam tekstovi više nego ikad potrebni kako bismo se snašli u ovim bespućima. U tom je smislu čitanje rukopisa Darija Hrupeca bio pravi intelektualni, ali i estetski praznik -napisao je dr. sc. Nikola Biliškov u dijelu recenzije knjige.

Dr. sc. Dario Hrupec docent je na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a prethodno je radio na zagrebačkom Institutu Ruđer Bošković. Radi na polju astročestične fizike i visokoenergijske gama-astronomije.

Predstavljanje knjige održat će se u četvrtak, 11. svibnja od 18 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice Fran Galović.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kvizaški nastup

Koprivnički knjižničar Kristian Ujlaki odličan na Milijunašu, otišao kući s dobrim dobitkom

Svim Koprivničancima dobro poznati knjižničar Kristian Ujlaki nastupio je danas na kvizu Tko želi biti milijunaš. Kristian je vrlo glatko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×