1.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
pohvalio se gradonačelnik

Jakšić: Gradski proračun stabilniji je nego ikad, a u Koprivnici imamo najveću stopu zaposlenosti i nikad više radnih mjesta
J

Dao je Jakšić do znanja da proračun, kakvog danas ima Grad, ne bi bilo bez snažnog gospodarstva, ali i uspješnog povlačenja EU sredstava

Ne propustite

Kada su u pitanju financije Grada Koprivnice kao i samo poduzetništvo na području grada, proračunski gledano situacija je stabilnija nego ikad, riječi su to gradonačelnika Mišela Jakšića koje je uputio na konferenciji za medije.

Sve što se radilo unatrag pet do šest godina pokazalo je da ima smisla.

– Imali smo jedan intenzivan proces razduživanja gradskih financija, smanjenja, odnosno apsolutnog rezanja deficita koji je postojao prije šest do deset godina. Danas je Grad Koprivnica sa svojim financijama u plusu i ima stabilnu situaciju da provede sve investicije koje su danas u tijeku ili koje imamo u planovima – rekao je gradonačelnik.

Dao je Jakšić do znanja da proračun, kakvog danas ima Grad, ne bi bilo bez snažnog gospodarstva, ali i uspješnog povlačenja EU sredstava.

Grad Koprivnica
Mišel Jakšić i Ksenija Ostriž // Foto: Ivan Balija

– Kad pričamo o EU fondovima moram dodati da je Grad Koprivnica u kategoriji najrazvijenijih hrvatskih gradova, odnosno u kategoriji osam, i puno je EU projekata u kojima ne možemo niti participirati – osvrnuo se te dodao kako je upravo to odgovor na pitanje zašto neka druga općina ili grad u drugom dijelu lijepe naše nešto radi EU sredstvima, a Koprivnica ne.

Kad se priča o kretanju proračunskih prihoda i postotcima, onda je važno napomenuti kako je proračunski prihod iz fonda za fiskalno izravnanje i pomoć gradovima koji nisu u ovoj kategoriji osmog razreda, u gradu Koprivnici nula.

– Dok okolni gradovi, Bjelovar, Križevci i Đurđevac, dobivaju iznose koji se mjere u 10, 15 ili 20 milijuna kuna godišnje upravo zato što su u nižim stupnjevima razvijenosti nego što je naš grad – rekao je Jakšić te dodao kako proračun bez gospodarstva ne bi mogao biti ovakav kakav je danas.

Otvorenje radova na Podravkinom logističko-distributivnom centru
Otvorenje radova na Podravkinom logističko-distributivnom centru // Foto: ePodravina.hr

– U tijeku je izgradnja logističko-distributivnog centra i nove tvornice tjestenine, širila su se razna poduzeća i u konačnici u našoj poduzetničkoj zoni je sve više manje stavljeno u pogon. U prilog tom kretanju gospodarstva najbolje govore brojke o stanju zaposlenosti i broju zaposlenih na području grada – pojasnio je.

Je li u Hrvatskoj stopa zaposlenosti toliko visoka ili je stopa nezaposlenosti toliko niska jer je stvoreno toliko novih radnih mjesta, tema je kojom se bave svi na nacionalnoj razini.

– Naravno da u nekim gradovima ili općinama brojke izgledaju lijepo zato što se dogodio demografski egzodus, ali u Koprivnici možemo reći da imamo nikad veću stopu zaposlenosti i nikad više radnih mjesta na području Grada. U travnju ove godine to je bilo nekih 16,5 tisuća, u pravnim subjektima nešto ispod 15 tisuća, a recimo 2001. godine smo imali 13800 zaposlenih, pa od 2009. do 2010. između 13 i 14 tisuća. Dogodio se i pad na 12 tisuća, a onda smo se vratili na ovih 14 već na 16 tisuća zaposlenih – zaključio je Jakšić te pojasnio trenutno stanje performansa gospodarstva Koprivnice na današnji dan.

Programski sadržaj nastao u suradnji s Gradom Koprivnicom

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Podignuta optužnica

Ratko i Zdravko upali u kokošinjac gospođe Štefice i pokupili joj njeno blago, Zdravkova majka: “Donijeli su mi neke kokoši u jastučnici da ih...

Protiv Ratka i Zdravka podignuta je optužnica na Općinskom sudu u Koprivnici zbog krađe kokoši. Ratko iz Svetog Đurđa i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti