16.8 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Predavanje američke znanstvenice Lydie Wilson
P

Ne propustite

Edukativno predavanje o liječenju tumora održala je  mlada američka  znanstvenica Lydia Wilson (26), koja svoje podrijetlo vuče s otoka Korčule, održano je u Knjižnici i čitaonici Frana Galovića Koprivnica.

Lydia Wilson na predavanju // Foto: Knjižnica i čitaonica "Fran Galović"– Kao korisnica jednogodišnje Fulbrightove stipendije ova magistrica medicinske fizike u Hrvatskoj istražuje praksu medicinske fizike i terapije te razlike u liječenju tumora radiovalovima u našoj i svojoj zemlji. Njezin rad vezan je uz pet hrvatskih centara, većina uz Kliniku za tumore u Zagrebu, no svojim predavanjima ona nastoji educirati i širu javnost o ovoj važnoj temi – poručuju iz koprivničke knjižnice, dodajući kako je upravo to bio razlog njenog gostovanja u koprivničkoj knjižnici, ostvaren u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Hrvatskoj.

U prepunoj Čitaonici tiska Lydia Wilson upoznala je učenike i nastavnike Gimnazije i Srednje škole (medicinsko usmjerenje) s osnovama medicinske fizike i mogućnostima njene primjene,  najnovijim metodama liječenja tumora radiovalovima te prednostima i nedostacima takvog liječenja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uoči Praznika rada

FOTO/VIDEO Gazde napravili pravi tamburaški spektakl, svojim hitovima dirnuli Koprivničance u dušu

Gazde su jedan od onih bendova za koji se čini da su na sceni cijelu vječnost, a danas su...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×