18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Predstavljanje projekta protiv trgovine ljudima u Križevcima
P

Ne propustite

U maloj vijećnici Grada Križevaca u četvrtak, 19. prosinca bit će predstavljen projekt Balkans ACT (Against Crime of Trafficking) Now! te će nakon predstavljanja projekta Udruga HERA biti potpisnica Deklaracije o borbi protiv trgovine ljudima.

Radi se o prekograničnom projektu koji finacira Europska unija. Osnovni cilj projekta je doprinijeti demokratizaciji i EU integracijskim procesima u zemljama Zapadnog Balkana kroz poboljšanje civilnog aktivizma, kapaciteta, predanosti i utjecaja mreža civilnog društva u raspravi o ljudskim pravima i vladavini prava u vezi s pitanjem organiziranog kriminala, a posebno trgovine ljudima.

U provođenje projekta uključene su četiri OCD  – ASTRA – Akcija protiv trgovine ljudima (Srbija), Partnerstvo za društveni razvoj (Hrvatska), MFS EMMAUS (Bosna i Hercegovina) te Otvorena porta – La Strada (BJR Makedonija). U tijeku projekta trenutno slijedi potpisivanje  Deklaracije o borbi protiv trgovine ljudima u regiji.

Cilj Balkanske deklaracije o trgovini ljudima i eksploataciji ljudskih bića je poticanje daljnjeg razvitka nacionalne, regionalne i internacionalne suradnje, promocija konkretnih mjera i standarda, najbolje prakse i mehanizama za borbu protiv trgovine ljudima.

– Pored toga, ovaj dokument odnosi se i na prevenciju kaznenog djela trgovine ljudima, zaštitu i pomoć žrtvama ovog oblika kriminala te suradnju s državnim tijelima. Poseban naglasak stavljen je na isticanje međunarodnih obaveza država koje se odnose na suzbijanje ovog gnjusnog zločina – ističu članice HERA-e.

Deklaraciju su do sada potpisale četiri organizacije uključenje u provođenje projekta,  u narednim mjesecima radit će se na intenzivnom uključenju drugih predstavnika OCD u regiji koji će je potpisati, a očekuje se da će na desetine europskih organizacija podržati ovaj dokument. .

Hrvatska, Srbija, BiH i Makedonija jednoglasno su zaključile da postoje brojni nedostaci u borbi protiv trgovine ljudima i organiziranog kriminala te da nadležne vlasti trebaju dodatno ojačati svoj utjecaj u rješavanju navedenih problema. Tom prilikom istaknut je i značaj regionalne suradnje kako na nivou civilnog društva, tako i državnih tijela jer su organizirani kriminal i trgovina ljudima prekograničnog karaktera i akutan su problem u svim zemljama zapadno-balkanske regije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Traje do kraja svibnja

DOBRA VIJEST Danas kreće isplata povrata poreza kojemu se veseli više od 830 tisuća Hrvata, izračunajte koliko ćete dobiti

Danas počinje isplata povrata poreza! Do kraja mjeseca očekuje se isplata povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×