13.2 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Osposobljeni voditelji mladeži i podmlatka Crvenog križa
O

Ne propustite

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije organiziralo je edukaciju prosvjetnih radnika, voditelja mladeži i podmlatka Crvenog križa iz osnovnih i srednjih škola s područja cijele Koprivničko-križevačke županije.

Voditelji su prošli osposobljavanje iz Prve pomoći kako bi učenike u svojim školama mogli pripremati za natjecanja. Edukaciju je proveo dr. Dragutin Šnajdar, licencirani kirurg iz Koprivnice, a voditelji mladeži i podmlatka prošli su osnove pružanja prve pomoći u teoriji i praksi.

Dr. Dragutin Šnajdar je govorio o značaju Prve pomoći te stanjima koja ugrožavaju čovjekov život, a obuhvatio je i teme od prve pomoći kod besvjesnog stanja, prestanka rada srca, disanja i krvarenja, utapanja, udara struje i trovanja, kao i rana, opeklina, trovanja, prijeloma i drugoga.

Okupljeni nastavnici i profesori, njih 20-ak, na praktičnim su primjerima vježbali pružanje prve pomoći, a usto su pisali i pismenu provjeru te su im na kraju dvodnevne edukacije, održane u Varaždinskim toplicama u petak i subotu, 10. i 11. siječnja, uručene Potvrde o provedenom osposobljavanju voditelja mladih Crvenog križa za pružanje prve pomoći.

Dubravka Jaković, predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, izrazila je želju da nastavnici i profesori što uspješnije svoje znanje prenesu na učenike, a već 15. ožujka imat će prilike svoja znanja i vještine iz pružanja prve pomoći pokazati na međuškolskim natjecanjima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×