15.1 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Lacković: Uštedjeli smo 4 milijuna kuna, ali im se to nije sviđalo
L

Ne propustite

Grad Đurđevac nije donio proračun za 2014. godinu te je stoga među tri grada i sedam općina čije je čelne ljude Vlada smijenila i to temeljem Zakona o lokalnoj samoupravi. Svoje je mišljenje o smjeni i događajima koji su tome prethodili đurđevački gradonačelnik Željko Lacković iznio u 24 sata.

– Nisam želio trgovati sa stranački opredijeljenim vijećnicima, jer me zanima samo dobrobit grada pa je neprihvaćanje proračuna bio način da me se riješe. U četiri godine prvi put smo izašli iz minusa i uštedjeli četiri milijuna kuna. Ti se potezi nisu sviđali članovima HDZ-a, SDP-a, HNS-a i HSU-a, koji su se udružili i s deset glasova, prema šest s moje liste, isforsirali nove izbore – izjavio je Lacković za 24 sata.

Istaknuo je i kako je, kad je preuzeo vlast, zatekao oko 6 milijuna kuna duga te 5,3 milijuna obveza za kredite, a novac je štedio i smanjivanjem naknada te plaća gradskih dužnosnika i vijećnika, dok je svoj posao obavljao volonterski.

Lacković će se ponovno kandidirati, a do novih izbora Gradom će upravljati vladin povjerenik.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

DAN OPĆINE Brojni uzvanici u Rasinji, načelnik Kolman: Iza nas je najizazovnija godina, ravnomjerno razvijamo cijelu općinu

Mještani Općine Rasinja danas slave Dan općine, a u tom povodu u 11 sati održana je i koncelebrirana sveta...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×