13.2 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

ŽUC preusmjerava novac iz redovnog u pojačano održavanje cesta
Ž

Ne propustite

Zbog ponovno smanjenih prihoda od naknada iz cijene goriva, Županijska uprava za ceste morat će kao i prošle godine preusmjeriti dio novca iz redovnog u pojačano održavanja cesta. Da nije tako, teško da bi se o trošku ŽUC-a moglo napraviti išta značajnije na podravsko-prigorskim prometnicama.

– Na temelju toga mi smo već unaprijed planirali radove pojačanog održavanja, u nekakvom opsegu od 4,5 milijuna kuna za cijelo područje županije. Naravno, to je vrlo malo novca, s kojim ne možete skoro ništa napraviti, pa smo iz sredstava redovnog održavanja izdvojili još određenu jednu količinu i proširili taj portfelj na nekih 6,5 milijuna kuna – objašnjava ravnatelj ustanove Dragutin Guzalić.

U pojačano održavanje spadaju zahvati u kojima se na pojedinoj dionici koristi više od 2000 kvadrata asfalta, a koliko će se doista posla moći platiti pokazat će javna nabava, jer je za te zahvate obavezno biranje izvođača putem raspisanih natječaja. Za redovno pak održavanje postoji okvirni 4-ogodišnji sporazum s tvrtkom PZC Varaždin, na osnovu kojega se sklapaju godišnji ugovori.

– U ovoj 2014. godini mi smo napravili, odnosno potpisali s PZC Varaždin novi ugovor, gdje smo usuglasili ta sredstva, koja će biti negdje na razini 13 milijuna kuna – veli ravnatelj Guzalić.

Zima koja ide prema kraju uštedjela je priličan novac cestarima, pa bi barem s te strane trebalo biti lakše preusmjeriti dio novca iz redovnog u izvaredna održavanja; ravnatelj Guzalić kaže da će sa spomenutih 6,5 milijuna ŽUC veće popravke moći izvesti na prometnicama u desetak lokalnih uprava, a kriterij za odabir bit će ocjene stanja kolnika.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×