31.5 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
MJEŠTANI I VOZAČI DOŠLI NA SVOJE

Dionica ceste u Gabajevoj Gredi dobiva novi asfalt, Guzalić: U šest godina obnovili smo 200 kilometara cesta u našoj nadležnosti
D

Kako imamo ceste na području čak 22 općine i tri grada nastojimo na cijelom tom području obnavljati ceste, a to iziskuje znatna financijska sredstva pa se radovi obavljaju po fazama kaže Dragutin Guzalić

Ne propustite

U Gabajevoj Gredi, naselju na području općine Hlebine, u tijeku je asfaltiranje glavne prometnice.

Novi asfalt će dobiti dionica u dužini od 1,4 kilometra, a vrijednost investicije je 167.000 eura i radove u stopostotnom iznosu financira Županijska uprava za ceste u čijoj je nadležnosti ta prometnica. Radovi obuhvaćaju i uređenje bankina.

– Asfaltiranjem dionice u Gabajevoj Gredi kreće drugi ovogodišnji ciklus obnove prometnica u našoj nadležnosti. Kako imamo ceste na području čak 22 općine i tri grada nastojimo na cijelom tom području obnavljati ceste, a to iziskuje znatna financijska sredstva pa se radovi obavljaju po fazama – ističe Dragutin Guzalić, ravnatelj Županijske uprave za ceste.

Foto: Jurica Karan
Dragutin Guzalić // Foto: Jurica Karan

Tako će se nastaviti obnavljati i prometnica koja povezuje Gabajevu Gredu s Hlebinama. Ta cesta puna je udarnih rupa i ulegnuća zbog kamionskog prometa jer vodi do šljunčara, a prva faza obnove koja je u tijeku razveselila je mještane i vozače.

– U ovoj godini smo iz fonda solidarnosti povukli 6,3 milijuna eura pa je zato i intenzitet ulaganja veći, a i općina na čijim su područjima ceste ne sufinanciraju asfaltiranje, što im dobro dođe za ulaganja u drugu infrastrukturu. Obećali smo da će na red doći i cesta u Gabajevoj Gredi i to kroz faze, a mi kad počnemo s obnovom ne ostavljamo posao nedovršen pa će tako i ta prometnica kroz nekoliko faza u potpunosti dobiti novi asfalt – dodaje Guzalić.

Asfaltiranje
Foto: Ivan Balija

Iako se, kaže ravnatelj, vozačima i mještanima diljem županije čini da se u ceste ne ulaže, podaci o obnovama prometnica ih itekako demantiraju.

– U šest godina smo obnovili 200 kilometara cesta u našoj nadležnosti, a da je to puno potvrđuje podatak da je to dužina svih cesta u našoj županiji koje su u nadležnosti Hrvatskih cesta. Pri tom, naravno gledamo da se asfalt obnavlja u svim općinama i gradovima kako se nitko ne bi osjećao zakinutim – zaključio je Dragutin Guzalić.

Asfaltiranje
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zajedno

OVAKO SE TO RADI Poznati koprivnički doktori i vlasnik kafića zagrljeni čekaju okršaj Hrvatske i Albanije

Da zajedništva i međusobnog poštovanja još uvijek ima na ovom svijetu, pokazuje i fotografija napravljena danas u koprivničkom kafiću...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×