23.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Hartmann priprema za najmlađe

FOTO Četiri zabavne predstave za cijelu obitelj uljepšat će vikend, evo što nas sve čeka na Festivalu Jaje
F

Važan nam je kulturni zaokret, s obzirom na to da u današnjim uvjetima globalizacije i novih tehnologija događa da su mladi sve više zatvoreni u sebe, tako da treba novih sadržaja i novih projekata, rekao je Mišel Jakšić.

Ne propustite

Djeca, mladi, ali i njihovi roditelji i ove će godine u Koprivnici jedan vikend moći rezervirati za uživanje u vrhunskim dječjim predstavama.

Njih donosi treći kazališni festival za djecu i mlade “Jaje“, koji se održava od 13. do 15. listopada, povodom obilježavanja Svjetskog dana jaja, uz organizaciju tvrtke Hartmann, suorganizaciju i podršku kazališta Oberon, Grada Koprivnice, Komunalca, danskog veleposlanstva, Samite i drugih sponzora.

Tijekom vikenda, odnosno od petka do nedjelje, prikazat će se četiri predstave, Bijeli jelen, Muka malog vuka, Zašuti i Solo For 2. Sve se, osim Zašuti koja će biti na pozornici Domoljuba, održavaju u Domu mladih. I ove će se godine birati najbolja predstava, kojoj će pripasti umjetnička skulptura jajeta koje je od Hartmannovih podložaka za jaja izradila dubrovačka umjetnica Iris Lobaš Kukavičić.

– Kada smo krenuli, nisam baš bila sigurna u kojem će se pravcu to razviti, ali evo nas već treću godinu. Mislim da je to dobro, za djecu i mlade nedostaje predstava i kulturnih sadržaja. Iskoristili smo Dan jaja da im približimo kulturu – rekla je predstavnica Hartmanna Melita Bači.

Kazališni festival za djecu i mlade Jaje - Pressica 09.10.2017. // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

S njom se složio i gradonačelnik Mišel Jakšić, koji također vidi ovaj festival kao način da se mladima približi sadržaj kojemu nisu svakodnevno toliko izloženi.

Važan nam je kulturni zaokret, s obzirom na to da u današnjim uvjetima globalizacije i novih tehnologija događa da su mladi sve više zatvoreni u sebe, tako da treba novih sadržaja i novih projekata. Ponosni smo i na naš Hartmann, veliku multinacionalnu tvrtku koja sjedište ima baš kod nas u Koprivnici. Oni ne gledaju samo na krajnji ekonomski proizvod, izuzetno paze i na to kako funkcioniraju u lokalnoj zajednici, što je vidljivo i kroz ovaj festival – zadovoljan je Jakšić.

Predstavnica Pučkog otvorenog učilišta Helena Hraščanec izrazila je zadovoljstvo što je Domoljub dom premijerne predstave Zašuti i dio lijepe priče festivala. Isto tako, Petra Bijač iz Komulca napomenula je da se nada kako će i ove godine festival biti dobro posjećen kao i prošlih godina.

Kazališni festival za djecu i mlade Jaje - Pressica 09.10.2017. // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Iako su sve predstave vrijedne gledanja, predstava Zašuti, koja je i premijera, zanimljiva je po svojoj tematici djece neshvaćene u obitelji, društvu i školi te nerazumijevanju okoline za njih. Glazbu za predstavu napisali su koprivnički glazbeni duo Miroslav i Gordana Evačić. Također, predstava Solo For 2 danska je predstava s danskim glumcima, no nema teksta tako da će ju svi bez problema razumjeti.

Napomenimo i da je ulaz na sve predstave besplatan.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Loše prošao

Usamljeni 80-godišnjak javio se mladoj ženi na oglas za vezu, “izmuzli” su iz njega skoro 9000 eura

Jedan usamljeni 80-godišnjak postao je žrtvom prijevare nakon što se javio na oglas iza kojeg je stajao trojac s...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×