12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
okusi podravine i okusi prigorja

FOTO Evo u kojim restoranima možete isprobati slasna tradicijska jela našega kraja, a danas su za to nagrađeni posebnim certifikatom
F

Kriterije za dobivanje standarda sveukupno je s ovim danas ispunilo 13 ugostiteljskih objekata na području Koprivničko-križevačke županije. 

Ne propustite

Na imanju Seoskog turizma Rakić u Čabrajima danas je održana još jedna podjela standarda ‘Okusi Podravine i Okusi Prigorja’ za pet ugostiteljskih objekata koji u svojoj ponudi imaju tradicionalna jela karakteristična za ovaj kraj.

Riječ je o Ugostiteljskom objektu Zlatan iz Koprivnice, Katarza, Calypso iz Križevaca, seosko imanje Rakić te restoran Kalimero.

Ukupno, kriterije za dobivanje standarda sveukupno je s ovim danas ispunilo 13 ugostiteljskih objekata na području Koprivničko-križevačke županije.

– U našoj ponudi imamo tradicijska jela prigorskog kraja, spremljenih po receptu naših baka. Ponosni smo što takva jela imamo u ponudi i što posjetitelji to prepoznaju. To je tradicija koju treba promicati i ovaj projekt upravo to i radi – kazala je Jasmina Rakić Horvat.

Podsjetimo, riječ je o zajedničkom projektu Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Hrvatske turističke zajednice.

Okusi Podravine i Prigorja
Jasmina Rakić //Foto: Ivan Brkić

– Ovo je jedan značajan doprinos turističkoj i ugostiteljskoj ponudi u županiji, ali i Hrvatskoj. U značajnoj će mjeri doprinijeti promociji tih objekata, ali svakako i bogatstvu turističke ponude cijele županije – rekao je tom prilikom župan Darko Koren.

Ugostiteljski objekti moraju u ponudi tijekom cijele godine imati najmanje četiri tradicijska jela s popisa gastronomske baštine, oblikovana u minimalno dva sezonska jelovnika, te najmanje šest lokalnih pića, od čega četiri etikete vina.

– Ono što me veseli je činjenica da su nam se nakon prvog kruga dodjele vlasnici restorania sami javljali, što govori o njihovoj želji da se priključe projektu hrvatske tradicije. Jako je bitno kroz određeno razdoblje provjerava ima li objekt zaista u svojoj ponudi  ta tradicijska jela i naravno da ćemo i dalje širiti krug objekata koji će ući u projekt – kazao je Zdravko Mihevc, direktor županijske Turističke zajednice.

Prema riječima Borislava Šimenca, direktora projekta pod nazivom Okusi hrvatske tradicije, sveukupno broji 106 ugostiteljskih objekata u devet županija.

Okusi Podravine i Prigorja
Foto: Ivan Brkić

Spomenimo i to da se ovim događajem Zdravko Mihevc oprostio od dugogodišnjeg rada na čelu Županijske Turističke zajednice te najavio mirovinu u koju ide početkom veljače iduće godine.

Tko će ga zamijeniti, zasad nije poznato, kao ni kada će biti otvoren natječaj za to radno mjesto.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×