17.4 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Uštede u Podravki // Uspješno proveden projekt administrativne izvrsnosti “LeaNco”
U

Ne propustite

Ukupne uštede ostvarene projektom iznose 24 milijuna kuna na godišnjoj razini, javljaju iz Podravke.

Podravka je uspješno završila implementaciju projekta pod nazivom “LeaNcO” (Lean Concept of administration excellence) – odnosno razvoj „lean” koncepta za izvrsnost u administraciji. Projekt LeanCo započeo je u ožujku 2013. godine, a za cilj je imao povećati učinkovitost triju poslovnih procesa, i to financija, administracije te procesa izvještavanja.

Projekt LeaNcO vođen je u suradnji s konzultantskom kućom A.T. Kearney, a sastojao se od 17 mjera za poboljšanja, koje su bile zasebni, međusobno povezani projekti, sa svojim voditeljima i timovima za implementaciju.

Ti su se timovi sastojali od 3 do 5 članova iz različitih organizacijskih cjelina, obzirom da je implementacija većine mjera bila među-funkcijska te je za implementaciju mjere bilo nužno promijeniti način rada kroz nekoliko različitih organizacijskih cjelina. Zbog toga je u implementaciji LeaNcO projekta u Podravki direktno bilo uključeno više od pedeset zaposlenika.

Implementacijom već spomenutih 17 mjera u procesima financija, administracije i izvještavanja ostvarene su planirane uštede u iznosu od 24 milijuna kuna na godišnjoj razini i to zbog efikasnijeg korištenja resursa te uštede u raznim materijalnim troškovima.

Većina LeaNcO mjera zahtijevala je uvođenje novih IT rješenja, kojima bi se ubrzali pojedini procesi, primjerice putem odvijanja procesa u e-obliku kroz e-Obrazac. S tim u vezi uvedeno je nekoliko novih e-Procesa te novih funkcionalnosti SAP-a.

Organizirana je i nova organizacijska cjelina, e-Pisarnica, za upravljanje poštom, odnosno dokumentacijom koja će se od sada čuvati u digitalnom obliku.

Implementacija mjera obuhvaćala je i ukidanje velikog broja nepotrebnih izvještaja te ukidanje četiri društva unutar Grupe Podravka (Lero d.o.o., Koti nekretnine d.o.o., Podravka Inženjering d.o.o. i Poni d.o.o.).

Implementacija pojedinih LeaNcO mjera provodi se i na ostala poduzeća Grupe Podravka što će zasigurno dovesti do novih, značajnih ušteda, stoji u Podravkinom priopćenju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Čestitamo!

FOTO Rebeka Vidić iz Virja proglašena Licem godine Sjeverozapadne Hrvatske: “Ovo je velika čast i zadovoljstvo!”

Jučer smo objavili kako je Koprivničanka Iva Hećimović proglašena Best modelom Sjeverozapadne Hrvatske. No, lijepim vijestima tu nije kraj. Još...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×